Man kender det fra sig selv.
- Vi skal da også ses en dag, siger man.
Og så går tiden, uden at man rent faktisk får fundet et hul i kalenderen.
Sådan har det også været med den invitation, som Joe Biden ved Nato-topmødet i Madrid i juni sidste år luftede for Mette Frederiksen (S).
328 dage tog det at finde en dato, hvor den danske statsminister kan besøge USA's præsident i Det Hvide Hus. Men nu er krydset sat i kalenderen.
Om lidt under to uger, den 5. juni, kan Mette Frederiksen se frem til at skrive sit navn i den amerikanske præsidentboligs gæstebog.
Ifølge DR's politiske analytiker, Jens Ringberg, er det et besøg, som man i Statsministeriet og på den danske ambassade i Washington D.C. længe har arbejdet på at få på plads.
- Det har taget lidt tid med Mette Frederiksen. Hun havde ikke været statsminister i ret lang tid, før man begyndte at tale om; hvornår kommer invitationen? siger han.
Vigtigt besøg
Selvom der ikke nødvendigvis kommer konkrete aftaler ud af mødet, er den slags besøg altid forbundet med prestige, fortæller Jens Ringberg.
- De her besøg er vigtige. Både for Danmark, men også for den konkrete statsminister, siger han.
- Det betyder noget, at blive set som én, der bliver taget imod i det Hvide Hus i en periode, hvor Joe Biden ellers har travlt, siger han.
Det er første gang i seks år, at en dansk statsminister kommer på visit i Det Hvide Hus, og besøget har været ventet, fordi den danske regering på mange punkter understøtter Bidens dagsorden.
- Begrundelsen er blandt andet, at Danmark har spillet en meget, meget synlig rolle i forhold til Ukraine, siger Jens Ringberg.
Derfor forventer han også, at de helt store emner på dagsordenen bliver krigen i Ukraine, Nato-samarbejdet og klimaet.
- Jeg tror, klimaet kommer til at fylde meget. Jeg tror også, at dansk erhvervsliv og den danske ambassade i Washington D.C. vil se det som en mulighed for at at vifte med fanen for danske virksomheder, siger DR's politiske analytiker.
Toprådgiver: Alle får lidt fugtige håndflader
Jacob Bruun, tidligere toprådgiver for Venstre og nuværende indehaver af Bruun Advisory, var med, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte Donald Trump i Det Hvide Hus i 2017.
Han beskriver den slags besøg som "en helt særlig oplevelse".
- Det er et af de besøg, som får alle - også statsministeren - til at have lidt fugtige håndflader, fordi du sidder i virkeligheden over for den mest magtfulde person i hele verden, fortæller han til P1 Morgen.
Politisk rådgiver Jacob Bruun fortæller, hvordan et statsministerbesøg i Det Hvide Hus typisk foregår.
Derfor tror han også, at Mette Frederiksen vil forberede sig godt for at udnytte den sparsomme tid bedst muligt.
- Fra dansk side vil man kæmpe for at få nogle af de ting ind på dagsordenen, som betyder noget for Danmark og for Mette Frederiksen. Det kunne være der, hvor Danmark har nogle stærke erhvervsinteresser. Jeg har selv siddet ved siden af Løkke, hvor han forsøgte at overbevise Trump om nødvendigheden af danske vindmøller, siger Bruun.
Det var ifølge Jacob Bruun "opad bakke" at få Trump til at brænde for danske vindmøller.
Men når man sidder ansigt til ansigt, skal man gribe chancen. Også selvom man bliver nødt til at tage emner op, som USA's præsident ikke brænder for at diskutere med den danske statsminister.
- Mit bedste bud er, at der også vil være sådan et tema denne her gang. Det vil for eksempel være diskussionen omkring tech-giganterne. Hvordan regulerer man dem? Det kunne jeg godt forestille mig, vil være et emne, som Mette Frederiksen bliver nødt til at bringe op, når hun har muligheden for at gøre det over for den amerikanske præsident, siger Jacob Bruun.