33 demonstranter tilbageholdt efter protest ved Lille Vildmose

Demonstranterne protesterede over et kommunalt gravearbejde, de er utilfredse med.

Nordjyllands Politi har i dag tilbageholdt 33 demonstranter efter en protest i Lille Vildmose ved Aalborg.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Protesterne opstod, da 200 mennesker først på eftermiddagen søndag mødte op ved et gravearbejde, som Aalborg Kommune er ved at udføre ved Lille Vildmose.

Politiet har været til stede ved gravearbejdet siden fredag morgen, fordi en konflikt mellem kommunen og en gruppe lokale lodsejere har givet anledning til konflikt på stedet.

Søndag eftermiddag forsøgte en del af de fremmødte ifølge politiet at forstyrre kommunens gravearbejde, og det ledte til, at politiet tog 33 personer med på stationen.

- Vi har i udstrakt grad forsøgt os ad dialogens vej, også igen i dag, men det har ikke haft den ønskede effekt. En del personer valgte på et tidspunkt at bryde vores afspærringer og ønskede ikke frivilligt at forlade stedet.

- Nogle har så også igen kørt store arbejdsmaskiner ind i det afspærrede område med det formål at blokere for kommunens arbejde, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Lille Vildmose er et naturreservat i Himmerland. Siden 2018 har Aalborg Kommune været i gang med et stort naturopretningsprojekt, som blandt andet har betydet, at fem elge er blevet sat ud i området. Det er kommunens handlinger i det projekt, lodsejerne er utilfredse med. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Langstrakt konflikt

De tilbageholdte vil blive løsladt efter en afhøring, men fire peroner vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 119 for at forhindre kommunens arbejde.

Til Nordjyske fortæller vicepolitiinspektør Poul Severinsen, at personerne "kørte ind på området med traktorer for at blokere for kommunens arbejde".

Ifølge Nordjyske er dagens tilbageholdelser en eskalering af en langstrakt konflikt mellem kommunen og en gruppe lokale lodsejere.

Aalborg Kommune arbejder på et større naturgenopretningsprojekt i Lille Vildmose, og det er det projekt, som lodsejerne mener er ulovligt.

Lodsejerne mener nemlig ikke, at kommunen har ret til at udføre projektet på deres private jord.