34-årig frifundet for at downloade og dele film

Afgørelsen i Østre Landsret ventes at få betydning for flere andre sager.

Østre Landsret har frifundet en 34-årig mand for ulovligt at downloade og dele en film. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

I en retssag om påstået ulovlig download af film har Østre Landsret frifundet en 34-årig mand, og den afgørelse kan få betydning for et stort antal andre sager.

Det britiske selskab Copyright Management Services (CMS) krævede 7.500 kroner i erstatning fra manden, som nægter at have hentet filmen.

- Der er hundredvis af sager, hvis ikke tusindvis af retssager, der venter på resultatet af denne her sag. Så det er helt sikkert noget, der får stor betydning, siger mandens advokat, Mads Krøger Pramming.

Tabte i byretten

Via oplysninger om mandens ip-adresse mener CMS, at manden ulovligt downloadede og fildelte filmen 19. august 2016, og dermed krænkede han ophavsretten.

Den 34-årige mand tabte sagen ved Retten på Frederiksberg og han skulle betale en erstatning på 7500 kroner. Men han og flere andre har anke til landsretten.

Ifølge advokat Mads Krøger Pramming har manden blandt andet haft lejet et værelse ud i sin lejlighed, ligesom lejligheden blev udlejet via Airbnb, hvor gæsterne fik adgang til hans internet.

/ritzau/