35-årig sosu-assistent død af Covid-19

Manden arbejdede på en hospitalsafdeling med coronaviruspatienter.

- Vores tanker og dybeste medfølelse går til de pårørende, udtaler hospitalsdirektøren. (Arkivfoto) (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

En coronasmittet social- og sundhedsassistent, der var ansat på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, er død.

Det oplyser hospitalet og FOA i en pressemeddelelse.

I hospitalets pressemeddelelse oplyser hospitalsdirektør Anne Jastrup, at man ikke ved, om den afdøde er smittet i forbindelse med sit arbejde.

- Men den pågældende har arbejdet med patientkontakt i en afdeling med Covid-19-smittede patienter, udtaler Anne Jastrup.

- Vores tanker og dybeste medfølelse går til de pårørende. Dette minder os om, at der bag de daglige statistikker over Covid-19-dødsfald altid er et menneske, der samtidig er et familiemedlem, en kæreste, en ven eller en kollega, der vil blive savnet, lyder det i pressemeddelelsen.

Der er tale om en 35-årig mandlig social- og sundhedsassistent, oplyser FOA i sin pressemeddelelse.

- Den besked, vi hele tiden har frygtet, er nu kommet. Vores første tanker går til de pårørende og til kollegerne på hospitalet, siger forbundsformand Mona Striib.

Også praktiserende læge er død

Sosu-assistentens dødsfald kommer i kølvandet på, at Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i går meddelte, at et af deres medlemmer, der var smittet med coronavirus, er død.

I det tilfælde var der tale om en mand, som blev 63 år. Ifølge PLO døde han efter fire ugers sygdom og tre ugers intensiv behandling for Covid-19.

Lægeforeningen understreger, at man ikke med sikkerhed kan sige, at den 63-årige praktiserende læge blev smittet i forbindelse med sit arbejde.

- Vi ved, at der er en øget risiko for alle læger for at blive smittet med COVID-19, og især for praktiserende læger, der har mange patientkontakter, siger foreningens formand Andreas Rudkjøbing ifølge Dagens Medicin.

Qvortrup Geisling: Forventeligt

Ifølge DR's sundhedskorrenspondent og vært på Lægens Bord, Peter Qvortrup Geisling, er det desværre ikke overraskende, at også sundhedspersonale bliver ramt.

- Samtidig med at samfundet åbner, skal vi i det hele taget forvente at se flere smittede, alvorligt syge og døde af coronasygdom. Både blandt danskere generelt, men også blandt ansatte i sundhedsvæsnet.

- Nogle af de ansatte vil være smittet på jobbet; andre i deres privatliv. Først langt senere vil man kunne sige, om risikoen for at blive alvorligt syg af coronasygdom er markant større blandt ansatte i sundhedsvæsnet.

Peter Qvortrup Geisling understreger, at det ikke er farligt at blive indlagt på et sygehus.

- Jeg er temmelig sikker på, at ansatte i sundhedsvæsenet passer bedre på ikke at blive smittet – og på ikke at smitte andre – end de fleste andre danskere.

Rettelse:

Det er tidligere fremgået af artiklen, at sosu-assistenten var 36 år gammel, da han døde. Dette er ikke korrekt fremgår det af obduktionsrapporten, hvoraf det fremgår, at han var 35 år gammel.