35-årig taxachauffør sigtet for menneskesmugling

Den danske taxachauffør, der søndag aften blev anholdt for menneskesmugling, er løsladt, men stadig mistænkt for menneskesmugling.

Dansk Taxi Råd råder chaufførerne til at bede kunder, der vil over Øresund, om legitimation, så de undgår at blive anholdt for menneskesmugling. (Foto: Reimar Juul © Scanpix)

Svensk politi har sigtet en dansk taxachauffør, der søndag aften krydsede Øresundsbroen med én passager, for menneskesmugling.

- Der er tale om en dansk mand på 35 år. Han er løsladt, men stadig mistænkt for menneskesmugling, siger Lars Förstell, der er pressetalsmand for Polisområde Malmö.

Passageren havde intet id på sig, men skulle ifølge svensk politi stamme fra Irak. Derudover er det sparsomt med oplysninger om søndagens anholdelse. Nu skal sagen efterforskes, og så vil der formentlig blive åbnet en sag ved retten i Malmø, konstaterer Lars Förstell.

Direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, følger situationen tæt og har noteret sig, at flere danske taxachauffører har været under mistanke for menneskesmugling.

- Jeg har ikke hørt om, at nogen taxachauffører skulle være blevet sigtet for menneskesmugling. Indtil videre har der blot været mistanke, siger Trine Wollenberg.

Tjek papirer

Hun anbefaler, at taxachaufførerne - inden de siger ja til en tur - sikrer sig, at passagererne har lovlig indrejsehjemmel ved at tjekke pas eller andre papirer.

- Hvis man er i tvivl om papirerne, eller hvis personen slet ikke kan vise papirer, så anbefaler vi, at man takker nej til turen, siger Trine Wollenberg.

Direktøren håber ikke, at risikoen for at blive mistænkt og sigtet for menneskesmugling vil holde chaufførerne fra at køre over Øresund.

- En del af det at køre taxi i København er også at have Øresundsregionen som arbejdsplads. At køre taxi over Øresundsbroen er helt normalt, og det arbejde vil vi gerne fortsætte med, siger Trine Wollenberg.