36 anholdt i bandeaktion: En mistænkt for drab i København

36 er anholdt under en stor aktion mod rockere og bandemedlemmer. En anholdt er mistænkt for drab i januar på Finsensvej.

36 personer er blev anholdt ved en stor koordineret aktion mod flere rocker- og bandegrupperinger på Sjælland.

En af de anholdte er mistænkt for drabet på den 27-årige Zaid Mohammed al-Kayssi, der den 20. februar blev dræbt på Finsensvej på Frederiksberg, erfarer DR Nyheder. Men politiet har endnu ikke bekræftet det officielt.

61 adresser ransaget

Zaid al-Kayssi boede i Værebroparken, hvor banden Værebros Hårde Kerne - VHK - holder til.

VHK har i årets første måneder ligget i konflikt med banden Loyal to Familia, og ifølge DR Nyheders oplysninger er flere af de anholdte netop tilknyttet banden LTF.

Bag aktionen, hvor 61 adresser blev ransaget, står de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst.

Foruden anholdelserne blev der fundet syv skydevåben, knive, slagvåben, sværd, kastestjerner, narkotika og medin, dopingmidler og fyrværkeribomber.

- Vi har anholdt mistænkte gerningsmænd til en lang række sager omhandlende drab, drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande, siger Jørgen Skov, der er leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, og operationsansvarlig for dagens aktioner.

Aktionen og anholdelserne sker på baggrund af, at tal tidligere på ugen viste, at politiet kun have sigtet nogen i hvert fjerde drab eller drabsforsøg.

- Vi er nået til et punkt, hvor vi har grundlag for at gennemføre anholdelses- og ransagningsaktioner.

- Det sker på baggrund af den aktuelle situation, vores efterforskninger og efterretninger, men også som led i den koordinerede indsats mod rocker- og bandemedlemmernes kriminalitet, siger han.

112 er allerede fængslet

Siden starten af januar er bandekonflikterne i Storkøbenhavn blusset op. Det har betyder, t politiet har foretaget fire andre store aktioner mod bande- og rockermiljøet, og 112 personer er blevet varetægtsfængslet.

To personer er blevet dræbt, og 22 er såret i forbindelse med bandekonflikterne. Der er i alt blevet affyret skud 35 gange i det offentlige rum i årets første tre måneder.

Facebook
Twitter