392 nye coronasmittede det seneste døgn - laveste tal i 13 dage

Sundhedsministeren har indkaldt til pressemøde om smitteudviklingen i Danmark.

Det er hver dag omkring klokken 14, at smittetallene bliver offentliggjort. (Arkivfoto) (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Der er blevet registreret 392 nye coronasmittede i Danmark det seneste døgn, hvilket er det laveste i 13 dage.

I går var tallet 435.

Der er blevet registeret ét coronarelateret dødsfald siden i går, og der er 107 indlagte, hvilket er tre færre end i går. 24 af dem på intensiv, heraf ni i respirator.

Samlet har 650 personer mistet livet efter smitte med virusset, siden det første dødsfald blev registreret i starten af marts.

Dagens tal kan være påvirket af, at der kun er lavet 40.000 test per dag i weekenden, og det er dem, vi får svar fra nu. På hverdage foretages der omkring 50.000 test.

Pressemøde senere i dag

Tallene kommer, kort tid efter at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste, at kontakttallet er faldet fra 1,3 til 1,1. Det betyder, at 10 personer nu smitter 11 andre. Når kontakttallet er mindre end 1, indikerer det, at epidemien er ved at flade ud.

Derudover er der blevet indkaldt til et pressemøde klokken 16 med en status på coronasituationen.

Foruden sundhedsministeren vil også direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen og faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut være til stede.

Også rigspolitichef Thorkild Fogde deltager, og det samme gør Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Der er registreret 51 nye smittetilfælde i Aarhus siden i går. Her har der blandt andet været et større udbrud blandt studerende. I København er der registreret 53 nye smittede.

Hold øje med dit område her

Siden coronavirusset begyndte at få fat igen efter sommeren, har blikket især været rettet mod de store byer og i særdeleshed København.

Men der er enkelte tegn på, at smitten falder i København.

Der er registreret 51 nye smittetilfælde i Aarhus siden i går. Her har der blandt andet været et større udbrud blandt studerende. I København er der registreret 53 nye smittede.

Smitten er fortsat bred. Der er nu 74 kommuner, der ligger over myndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Tallene viser, at Samsø for første gang har registeret coronasmitte, hvor man har registeret tre tilfælde siden i går. Dermed har samtlige kommuner på et eller andet tidspunkt haft smittede borgere.

Kun Ærø Kommune og Langeland Kommune har ikke oplevet smitte den seneste uge.

Facebook
Twitter