398 nye coronasmittede det seneste døgn - syv flere er indlagt

Der er et enkelt dødsfald, så det samlede antal døde i Danmark er nu 651.

Statens Serum Institut lægger tallene ud dagligt klokken 14. (Foto: © Koen Van Weel, Scanpix)

Der er registreret 398 nye coronasmittede det seneste døgn i Danmark, hvilket er 136 færre end i går. Det er det næstlaveste antal de seneste 14 dage.

Det fremgår af dagens coronatal fra Statens Serum Institut.

Syv flere er indlagt, så antallet af indlagte nu er i alt 109 - heraf er 13 indlagt på intensiv. Det er et fald på to i forhold til i går.

Procentdelen af smittede blandt dem, der bliver testet, er også faldende. Det er også et tegn på, at det går i den rigtige retning.

I mange kommuner er smitten så småt på vej ned. Aarhus er en undtagelse. Her er der registreret 57 nye med coronavirus siden i går. Det giver et smittetal på 129 pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

København er til sammenligning faldet ned på 93 pr. 100.000.

Smitten er dog stadig bredt i hele landet. 76 kommuner er over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 pr. 100.000 indbyggere.

Kun Langeland og Ærø har ikke registreret smittede den seneste uge.

Se Danmarkskort med smittede i de enkelte kommuner her:

Listen med hårdest ramte kommuner toppes stadig af den københavnske vestegn med Solrød, Ishøj og Rødovre øverst. Her er det især store børn og teenagere, der bliver smittet i øjeblikket.

Her er en søgbar rangliste med hårdest ramte kommuner:

Rettelse: Antallet af intensivpatienter var ved en fejl blevet sat til 24 i en tidligere udgave af denne artikel. Det er nu ændret til 13. Derudover stod der også ved en fejl, at der var 36 færre indlagte, men det rigtige tal er 136.