3F demonstrerer foran Tivoli: I konflikt med restauranter

14 restauranter i Tivoli Food Hall har ingen overenskomst for sine medarbejdere.

De ansatte i Tivoli Food Hall har ingen overenskomst. Derfor har 3F nu indledt en konflikt. (arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Fredag er fagforeningen 3F på gaden for at demonstrere foran Tivoli Food Hall i København, hvor 14 stadeholdere, der sælger mad og drikke, ingen overenskomst har for deres ansatte.

Virksomhederne og 3F har forhandlet flere gange, men 3F har måttet konstatere, at det ikke har været muligt at lave en aftale.

3F har overenskomster med alle restauranter og forlystelser i selve Tivoli. Men i Tivoli Food Hall, der åbnede i 2017 lige uden for haven, har de mødt modstand.

Det skuffer 3F's formand i København, Bjarne Høpner.

- Jeg beklager, at vi ikke fik en aftale på plads i første omgang.

- Vi fik at vide, at de ville indsætte et nyt forhandlingsudvalg, men de vil ikke mødes med os. Jeg er fuldkommen uforstående overfor, hvorfor de ikke vil forhandle, siger han.

7. december meddelte Bjarne Høpner virksomhederne, at de indtil 14. december kunne vende tilbage og fortælle, hvad de ville forhandle om. De er ikke vendt tilbage.

Tivoli-direktør vil ikke blande sig

Administrerende direktør i Tivoli Lars Liebst har, ifølge Bjarne Høpner, meddelt at Tivoli ikke vil blande sig.

- Han siger, at han er tilhænger af den danske model, men han kan ikke gå ind og bestemme, hvad virksomhederne skal gøre.

- Men han kan godt få penge for, at de kører en forretning uden de samme konkurrencevilkår som resten af restauratørerne og hans egne forretninger for øvrigt, siger Bjarne Høpner.

Brancheforening er uforstående

Brancheforeningen Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) udtaler sig i konflikten på stadeholdernes vegne.

Direktør for DRC Torben Hoffmann Rosenstock er en smule uforstående over, at det nu er endt i en konflikt.

- 3F har valgt at indlede en konflikt, selv om der har været en positiv dialog mellem flere af stadeholderne og 3F. Så det er vi selvfølgelig overraskede over, men det er jo 3F's ret at gøre det.

- Nu er der aftalt et møde med 3F på tirsdag, hvor vi vil prøve at genstarte dialogen, og så må vi se hvad det fører til, siger han.

Tivoli håber på en aftale

Kommunikationskonsulent i Tivoli Ellen Dahl, der taler på vegne af Tivoli, siger, at man håber på, at parterne forhandler sig frem til en aftale.

Men hun understreger, at Tivoli ikke har mulighed for at blande sig.

- Vi hverken vil, kan eller må blande os i, hvad folk er medlemmer af. Stadeholderne i Food Hall er private virksomheder, som lejer sig ind. Det er deres ret at bestemme, hvad de vil være medlemmer af.

/ritzau/

Opdateret med udtalelser fra Tivoli.

FacebookTwitter