40-årig brandmand død under indsats

En 40-årig brandmand mistet livet i nat, da han under slukningsarbejdet ved en større brand i København styrtede gennem et ovenlysvindue og ti meter ned på et betongulv. Årsagen til branden er endnu ukendt.

En 40-årig brandmand mistet livet i nat ved en kraftig brand ifire lagerhaller i København.

Branden brød ud sent fredag aften og hærgede flere lagerhallerhos metalvarevirksomheden Lemvigh-Müller & Munck i Københavnssydhavnskvarter.

Under slukningsarbejdet styrtede den 40-årige gennem etovenlysvindue og ti meter ned på en betongulv. Han var på tagetsammen med fire andre brandfolk i et forsøg på at afskæreflammerne, da han trådte forkert og styrtede ned, oplyserKøbenhavns Brandvæsen.

Da alarmen om den kraftige brand indløb kort før klokken 23.00sendte Københavns Brandvæsen alt disponiblet materiel og fikassistance fra Beredskabskorpset i Hillerød.

Lørdag morgen var branden nedkæmpet, men årsagen er endnuukendt.

Arbejdsulykker med fatal udgang er meget sjældne i KøbenhavnsBrandvæsen. Man skal helt tilbage til 1963 for at finde det sidstedødsfald under tjenesten, oplyser brandinspektør JakobAndersen.

Den dræbte var en erfaren brandmand. Han havde været ansat iKøbenhavns Brandvæsen siden 1987 og var normalt tilknyttetFælledvejens Brandstation.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter