41-årig død af salmonella-forgiftning

fds

En 41-årig patient er død efter at have fået en sjælden typesalmonellainfektion.

Salmonellatypen er konstateret hos syv patienter påRigshospitalet og Odense Universitetshospital - alle kvinder ialderen mellem 35 og 81 år.

Fem af de smittede patienter er indlagt på Rigshospitalet iKøbenhavn, mens to på Odense Universitetshospital er smittede medsalmonalla-typen, oplyser Statens Seruminstitut ogRigshospitalet.

Statens Seruminstitut, de to hospitaler, Zoonosecentret ogFødevaredirektoratet arbejder på at finde ud af, hvordanpatienterne er blevet smittet.

Umiddelbart ser det dog ud til, at de to patienter i Odense erblevet smittet forud for deres hospitalsindlæggelser, mens detendnu er uklart, hvordan patienterne på Rigshospitalet er blevetsmittet.

Den sjældne salmonella-bakterie kaldes Salmonella TyphimuriumU302, og den er modstandsdygtig over for behandling med almindeligantibiotika. U302 kan dog behandles med et præparat, der kaldesCiprofloxacin.

Hos raske personer giver en smitte med den sjældnesalmonella-type som regel forbigående diarré og feber typisk af fådages varighed. Hos personer med et svækket immumforsvar,eksempelvis personer, der i forvejen er syge, kan sygdomsforløbetvære langt alvorligere.

Inden for den seneste måned, er der blevet konstateret syvtilfælde af infektion med den sjældne salmonella, hvoraf de tre erblevet smittet i den forløbne uge.

Den sjældne salmonella-type er hidtil ikke blevet fundet idansk-producerede fødevarer.

Facebook
Twitter