41-årig mand får 10 års fængsel for hashsmugling

En 41-årig mand blev i Københavns Byret dømt til 10 års fængsel, mens en 33-årig fik dømt otte års fængsel for at smugle hash fra Spanien til Danmark

Københavns Byret kendte torsdag ni mænd skyldige i hashsmugling. De blev idømt i alt 35 år og fire måneders fængsel. (Foto: Hanne Budtz-Jørgensen © DR)

En 41-årig mand og otte andre mænd er kendt skyldige i en stor sag om hashsmugling. Mændene står bag smugling af omkring 10 tons hash fra Marokko gennem Spanien til Danmark. En 33-årig mand blev idømt otte års fængsel.

Smuglingen foregik ved, at hashen blev pakket i flyttekasser i Malaga og transporteret i flyttebiler i Danmark.

Over 35 års fængsel i alt

Smuglingen fandt sted fra juni 2009 til oktober 2011. I alt var ti mænd tiltalt i sagen, men den ene blev frifundet, fordi Københavns Byret ikke mente, at han vidste, at flyttekasserne indeholdt hash.

Politiet anholdt den 41-årige mand, den 33-årige og hans yngre bror efter længere tids observation af mændene. Det skete i oktober 2011, da mændene afleverede et flyttelæs, der viste sig at indeholde mere end 500 kilo hash.

Tre millioner kroner

I alt blev ni mænd dømt til 35 år og fire måneders fængsel.

På to lagre, som den 41-årige havde i Malaga og i Danmark, blev der fundet i alt 300 kilo hash og cirka tre millioner kroner.

Både den 33-årige og den 44-årige ankede dommen på stedet, og det gjorde en tredje dømt også. To accepterede deres domme, mens resten udbad sig betænkningstid.

Mændene er etnisk danske og i alderen 22 til 41 år gamle. Ifølge byretten har mændene ikke tilknytning til rocker og bandemiljøet.

FacebookTwitter