42-årig Lego-fan efter ny lancering: Min samling har kostet mig over en halv mio.

Der findes mere end 1600 voksne Lego-fans i Danmark. 42-årige Christian Selnø er en af dem.

Det er ikke alle, der slipper Lego-klodserne, når de flytter ud af børneværelset. For nogen bliver de små plastklodser ved med at vække glæde. En af dem er Christian Selnø på 42 år, der har samlet på Lego, siden han var 25 år.

- Lego er specielt for mig, fordi man kan udleve sine ingeniørdrømme. Jeg holder for eksempel meget af at bygge store bygninger, fortæller han. Christian Selnøs ingeniørdrømme er så store, at hans sidste byggeprojekt var en fem meter høj skyskraber. Det tog ham syv år at bygge den og kostede ham over 650.000 kroner.

Og han er ikke ene om sin kærlighed til klodserne. Foreningen ved navn Byggepladen er et forum for danske Lego-entusiaster, og deres facebookside har over 1600 følgere. Der findes også flere store internationale fællesskaber, hvor entusiasterne kan dele deres begejstring.

Entusiasterne gætter løs

Og entusiasterne har haft rigeligt at debattere på det seneste.

I sommers annoncerede Lego, at de ville lancere det største Lego-sæt nogensinde. - Det er altid spændende at se, hvad de nu har kreeret, siger Christian Selnø. Entusiasterne kastede sig ud i spekulationer om, hvad de 7541 klodser gemte på. Mange gættede på, at det var en ny udgave af rumfartøjet Tusindårsfalken fra Star Wars universet. Spekulationerne viste sig at holde stik. I sidste uge afslørede Lego, at de til oktober sender en ny udgave af rumfartøjet Tusindårsfalken på gaden.

Der er penge i klodserne

Lego lavede også en model af Tusindårsfalken i 2007. Det første oplag bestod af 10.000 eksemplarer, der indeholdte et nummereret certifikat. Og de har vist sig at blive mange penge værd. - Jeg købte en udgave af den gamle Tusindårsfalk med certifikat, da det kom ud. Det samlede jeg, og da det havde stået fremme i otte år, så solgte jeg det til min ven, så jeg fik dækket købet. Det er jeg selvfølgelig lidt ærgerlig over i dag, nu hvor jeg ved, hvor mange penge sådan et sæt kan sælges videre for, fortæller Christian Selnø. I 2007 solgte Lego sættet for 4699 kroner, og i dag kan et uåbnet sæt sælges videre for op til 50.000 kroner. Derfor har Christian Selnø også planer om at tilføje hele to sæt af den nye Tusindårsfalk til sin samling. - Det ene skal jeg samle og kigge på, og det andet skal stå uåbnet. På den måde har jeg også lavet en investering, der måske kan dække mit køb, siger han.

To millioner klodser

Christian Selnøs samling består på nuværende tidspunkt af over to millioner klodser. - Jeg kan godt forstå, at folk synes, det er mærkeligt, når de ser, at man samler på Lego og har en samling, der er så stor som min. Men det er min hobby at samle på Lego. Og jeg samler jo ikke bare på det, jeg bygger også selv, siger han. På trods af at Christian Selnø har en forkærlighed for de helt store byggeprojekter, er der ikke udsigt til flere fem meter høje Lego-modeller. I hvert fald ikke, hvis han selv skal finansiere dem. - Hvis jeg skal bygge noget, der er så stort igen, så skal det være fordi, jeg kan få en aftale med Lego om, at de vil sponsorere klodserne. Ellers er det alt for dyrt, forklarer han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk