435 nye smittede med coronavirus

Der er ingen nye dødsfald det seneste døgn. Til gengæld er der 15 flere indlagte.

Antallet af indlagte med coronavirus er steget i den seneste tid. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Der er det seneste døgn registreret 435 nye smittede med coronavirus.

Antallet af indlagte på de danske hospitaler er oppe på 110 personer, hvilket er 15 flere end i går. Der er 28 personer indlagt på intensivafdeling - heraf ligger de 11 i respirator.

Der har til gengæld ikke været nogen nye dødsfald siden i går.

Det viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Efter en stor stigning i antallet af smittede i den seneste tid, så har der de seneste dage været set en faldende kurve. Antallet har været faldende siden fredag, hvor det toppede med 678 smittede. Det er dog for tidligt at konstatere, om den seneste tids restriktioner er årsag til faldet.

Mens der er registreret flere smittede i den seneste tid end i foråret, så skal det tilføjes, at mange flere bliver testet for coronavirus. Det seneste døgn er der registreret 49.143 prøver i hele landet.

Grafen nedenfor viser, hvor stor smitten er i landets kommuner. Den viser blandt andet, at Aarhus er kommet med i den mørkeste kategori. Her er man nu oppe på et smittetal på 105 pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

71 kommuner ligger over bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Kun 4 kommuner har ikke haft smitte den seneste uge. Det er Samsø, Fanø, Ærø og Langeland.

Et par smittetilfælde bringer Læsø op som 'hårdest ramte' kommune, fordi indbyggertallet er meget lavt. Ellers er det hovedstadsområdet, der er særligt udsat.

Det er stadig de unge, der i højest grad bliver smittet, mens der ikke er særlig mange smittede blandt de ældste og mest sårbare.

Fredag blev der indført en række nye restriktioner i håbet om at kunne dæmme op for smittespredningen.

Blandt andet skal restauranter, barer og cafeer i hele landet lukke senest klokken 22, og til private sammenkomster i lejede lokaler, eksempelvis i forsamlingshuse, må der højst være på 50 personer.

Facebook
Twitter