4.500 unge bestilte i går coronatest på eget initiativ

Siden i går har 750.000 unge kunnet blive testet for coronavirus.

I går blev der åbnet op for, at 750.000 danskere mellem 18 og 25 år kan blive testet for Covid-19. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Siden i går har cirka 4.500 unge mellem 18 og 25 år logget ind på www.coronaprover.dk og bestilt tid til at blive testet for coronavirusset.

Det blev muligt, efter Sundheds- og Ældreministeriet meddelte, at den nationale teststrategi nu ville være, at alle skal kunne bestille tid til en coronatest uden en henvisning fra egen læge.

Første skridt er de unge

Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet blev der i går testet 8.100 personer for coronavirus, som var henvist til testteltet fra egen læge.

Det er en stigning på 42 procent i forhold til mandag 11. maj, hvor 5.700 borgere blev testet.

Målet er at øge testtallet. Og nu hvor testkapaciteten i teltene rundt omkring i landet er oppe på at kunne klare 42.000 om dagen, vil man i løbet af ugen åbne for, at andre aldersgrupper også kan bestille tid.

Sundheds- og Ældreministeriet understreger dog i en

pressemeddelelse
, at selvom der skrues op for test af den almene befolkning, vil der stadig være reserveret testkapacitet til blandt andet indlagte, frontpersonale, personer med symptomer samt generel smitteopsporing.

Facebook
Twitter