46-årig kvinde svindlede kommune for 2,1 mio. kr.

Roskilde Kommune overså svindel i fire år. Vi stoler på folk, lyder forklaringen det fra kommunen.

Roskilde Kommune overså svindel i fire år. Vi stoler på folk, lyder forklaringen det fra kommunen. (© Nationalbanken)

I fire år lykkedes det en 46-årig kvinde at begå mandatsvig for mere end to millioner kroner mod Ramsø og Roskilde Kommune, skriver DAGBLADET Roskilde.

Hun blev ansat i Ramsø Kommune i sommeren 2004, og frem til efteråret 2008 overførte hun i alt 2.136.864,50 kroner fra kommunen til konti, der tilhørte hende selv, hendes mand eller hendes mands firma.

I november 2008 tog hun job i Lejre Kommune, hvor hun fortsatte med mandatsviget. Fra Lejre Kommune nåede hun at overføre 688.137,44 kroner, inden hun blev afsløret og meldt til politiet 28. oktober 2009.

Først da man i Roskilde Kommune erfarede, at den politianmeldte kvinde havde en fortid som medarbejder i Roskilde Kommune, fandt man anledning til at undersøge hendes arbejde nærmere.

Intet svar

Hvordan Roskilde Kommune i mere end fire år kunne overse, hvad Lejre Kommune var et enkelt år om at opdage, har Roskildes vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen ikke et entydigt svar på.

- Hvis der er medarbejdere, der vil svindle, kan vi reelt ikke forhindre det. Man kan ikke tage højde for alt, og vi stoler på folk, siger Mogens Raun Andersen til DAGBLADET Roskilde.

Den 46-årige kvinde skal for retten i næste uge, hvor anklagemyndigheden forventer, at hun erkender mandatsviget for i alt 2.825.001,94 kroner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter