48-årig mand dræbt af skud fra betjent

Da politiet ville beslaglægge et musikanlæg, angreb ejeren politibetjente på Bornholm.

En bornholmsk mand blev i nat så vred over, at politiet ville beslaglægge hans musikanlæg, at han angreb betjentene med kniv. Det fik betjentene til at affyre skud mod manden. (Foto: © Lis Eilsøe, (c) DR)

En 48-årig mand er i nat afgået ved døden efter at være blevet skudt af politiet i sin lejlighed i Rønne, oplyser Bornholms Politi.

Politiet blev kaldt ud til mandens lejlighed klokken 1.41 i Sankt Mortens Gade, fordi naboer havde klaget over høj musik. Da betjentene ville beslaglægge mandens musikanlæg, fordi de var sikre på, at det ville gentage sig, blev han så vred, at han angreb betjentene med en kniv.

- Den ene af de to politifolk blev ramt i ryggen flere gange, og derfor blev der afgivet skud, siger vicepolitiinspektør Peter Jørgensen.

Han kan ikke oplyse hvor mange skud, der var tale om.

Politifolkene begyndte straks at give førstehjælp til den 48-årige, indtil ambulancen var fremme og overtog behandlingen.

Manden kom til Akutmodtagelsen på Bornholms Hospital klokken 2.54, hvor han blev erklæret død klokken 3.03.

Den betjent, der fik knivlæsioner i ryggen, blev også behandlet på Akutmodtagelsen, men er nu blevet udskrevet.

- Han har det fysisk godt, siger Peter Jørgensen.

Kvinde til stede i lejligheden

Der var også en kvinde til stede i lejligheden.

- Men hun har slet ikke været involveret i det her, siger Peter Jørgensen.

Den uafhængige Politiklagemyndighed har overtaget efterforskningen, som det er normal procedure i forbindelse med, at politiet affyrer skud, oplyser politiet.

Derfor kan Peter Jørgensen heller ikke sige mere om, hvad der er sket i lejligheden hos den 48-årige.

Den 48-årige var kendt af politiet. Det var også grunden til, at de i første omgang valgte at ville fjerne musikanlægget så snart, de kom til stedet i nat.

Knivramt betjent skød en enkelt gang

Politiklagemyndigheden er allerede i fuld gang med at efterforske sagen, og efterforskerne er på vej til Bornholm.

Ifølge Politiklagemyndigheden kastede den 48-årige mand kniven efter politipatruljen, og den ramte altså den ene betjent i ryggen.

I en pressemeddelelse skriver Politiklagemyndigheden, at det var den ramte betjent, som i den forbindelse "havde afgivet et skud, der ramte manden i siden".