49 afviste asylansøgere forsvundet fra udrejsecenter

Myndighederne er ikke klar over, om forsvundne asylansøgere rejser ud af Danmark eller lever under jorden.

Det tidligere åbne fængsel Kærshovedgård ved Ikast fungerer som udrejsecenter. I øjeblikket bor der 35 afviste asylansøgere på centret, men på papiret skulle der være 84. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Afviste asylansøgere forsvinder fra de danske udrejsecentre, inden myndighederne når at sende dem hjem, og ingen ved, om de rejser ud af landet eller lever under jorden.

På papiret skulle der være 84 mandlige afviste asylansøgere på Kærshovedgård, som siden påske har fungeret som udrejsecenter, men der bor kun 35 afviste asylansøgere på centret, skriver Information.

De resterende 49 er enten aldrig dukket op eller er flyttet ind for så at forsvinde igen. Dermed er over halvdelen af beboerne forsvundet, oplyser centret til Information.

Meningen med Kærshovedgård er ellers, at de afviste asylansøgere ved at tage ophold dér og gennem samtaler med politiet skal motiveres til at rejse hjem.

Siden oprettelsen af centret har kun én beboer tilkendegivet, at han ønsker at udrejse, oplyser Richard Østerlund la Cour, der er chef for Udlændingecenter Nordsjælland.

udrejsecenter Sjælsmark, der også huser afviste asylansøgere, har man ikke på samme måde opgørelser over, hvor mange der er forsvundet. Men centeroperatør Niels Etlard bekræfter, at det "finder sted", at de afviste asylansøgere "stikker af", inden myndighederne får sat dem på et fly ud af landet.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk