500 er registreret smittede med coronavirus det seneste døgn

Antallet af indlagte er uændret, mens to er døde.

(Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

500 personer er registreret smittede med coronavirus i Danmark det seneste døgn.

Antallet af indlagte er 110, hvilket er det samme antal som i går.

To personer er døde. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Jammerbugt er den kommune, der har flest smittede per 100.000 indbyggere. Her er der registreret 212 smittede den seneste uge. Herefter følger Faxe og Struer med henholdsvis 192 og 191 smittede.

Der er ingen nye smittede på Samsø og Langeland.

76 af landets 98 kommuner har i øjeblikket et bekymrende smittetal set med sundhedsmyndighedernes øjne. Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen per 100.000 indbyggere.

Antallet af nye smittede er baseret på 37.518 prøver. Andelen af folk, der testede positive var cirka 1,3 procent.

Efter det seneste døgns to dødsfald er nu i alt 679 døde med covid-19, siden pandemien ramte landet. Der er i alt blevet konstateret 34.941 tilfælde af smitte i Danmark, hvor der nu testes langt flere end i begyndelsen.

Christian Wamberg, der er overlæge på Intensivafdeling på Bispebjerg Hospital, glæder sig over udviklingen i Danmark sammenlignet med i Syderuropa, hvor smittespredningen er betydeligt større mange steder.

- Jeg hæfter mig ved, at vi har det, der ligner status quo. Alt i alt ser vi jo bare det, vi har set de sidste tre til fire uger.

- Man kan jo håbe, at virusset skrumper, men jeg tænker, at det er realistisk, at det niveau, vi ser, kan vi forhåbentlig bibeholde de næste måneder, siger han til Ritzau.

Facebook
Twitter