500 protester over Asmaa

DR fik i dag overrakt 500 protester over studieværten Asmaa Abdol-Hamid. Organisationen Kvinder For Frihed har opfordret til protest over, at den ene halvdel af værtsduoen Adam og Asmaa bærer muslimsk hovedtørklæde.

Asmaa Abdol-Hamid har helt bevidst valgt at bære muslimsk hovedtørklæde i programmet.

Nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen og redaktionschef Arne Notkin fik i dag overrakt 500 protester over studieværten Asmaa Abdol-Hamid, fordi hun bærer tørklæde i tv.

Det er organisationen Kvinder For Frihed, der på sin hjemmeside har opfordret til at protestere over, at den ene halvdel af værtsduoen Adam og Asmaa bærer muslimsk hovedtørklæde.

"Ved at lade Asmaa optræde i fuldt islamistisk ornat håner DR såvel danske kvinder, men også - og ikke mindst - kvinder, der er kommet til Danmark som flygtninge bl.a. fra muslimske lande, hvor den form for dress-code er et must, og hvor kvinder, som nægter at efterleve det, straffes hårdt og nådesløst. Lande hvor kvinders rettigheder dagligt knægtes og krænkes", står der i protesten.

Ikke nogen hovsa-beslutning

Nyhedsdirektøren bød repræsentanterne fra Kvinder for frihed på en sodavand og tog en tre kvarter lang snak med dem om, hvad der ligger til grund for det omdiskuterede valg af studievært.

- Der er ikke tale om, at valget af Asmaa er en hovsa-beslutning, understreger Lisbeth Knudsen over for DR's personaleblad DRåben.

- Vi har overvejet, hvordan man kunne lade andre synspunkter og holdninger komme frem, end den vore almindelige studieværter repræsenterer. Det er et forsøg på at give nogle andre vinkler på en væsentlig diskussion, og det skal ses som en lille brik i det store og alsidige udbud af programmer, man finder hos DR.

Facebook
Twitter