50.000 elever dystede i Fortnite-skak

Eleverne til Skolernes Skakdag satte hinanden skakmat i en helt ny udgave af det gamle brætspil.

Et rekordhøjt antal elever landet over deltog i dag i den årlige begivenhed Skolernes Skakdag.

49.853 elever fra hele 293 skoler dystede i turneringen, som i år havde fået nye regler.

Det gamle brætspil kan ifølge forskere være med til at forbedre elevernes matematiske evner og styrke deres nysgerrighed og evne til at fordybe sig, og i år var der så lagt en ekstra dimension ind over spillet.

De traditionelle sorte og hvide brikker blev rykket rundt i en særlig Fortnite-udgave med reference til verdenshittet og onlinespillet.

Den med flest springere vinder

I Fortnite-udgaven af skak kombinerer man elementer fra det populære spil med de klassiske skakdiscipliner. I den mest populære del af Fortnite kæmper man mod op til 100 modstandere om at være den sidste overlevende på en øde ø.

I dag spillede eleverne derfor på et skakbræt, der hele tiden blev mindre, ligesom banen i Fortnite gør det.

Rasmus Holm fra Balsmoseskolens 7. klasse forklarede til DR Nyheder, at man med nogle særlige stykker pap skal slå skakbrikkerne på de yderste felter ud af spillet, så spillefeltet gradvist bliver mindre.

- Man skal få sine vigtigste brikker ind i midten, så de ikke dør, sagde han.

Dansk Skoleskak kalder deres version for 'Fortknight-skak' for at referere til skakspillets brik springeren, som på engelsk kaldes for knight.

- Ganske som i den digitale version kommer stormen og udraderer dele af landkortet – i dette tilfælde skakbrættet. Den, der, efter stormens rasen, har flest springere tilbage, har vundet, lyder det i beskrivelsen fra Dansk Skoleskak.

Find reglerne for 'Fortknight-skak' her.

Facebook
Twitter