51-årig mand i Yousee-sag: Overvejer at rejse erstatningssag

Manden overvejer erstatningssag, efter at sigtelsen mod ham er frafaldet i sagen om Yousee-nedbrud nytårsaften.

Den 51-årige mand, som tidligere blev sigtet for at være skyld i Yousee-nedbrud nytårsaften, er ikke længere tiltalt. Nu overvejer han sammen med sin advokat, om der skal rejses erstatningskrav mod Yousee. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Det har været en hård tid for den 51-årige mand, som blev sigtet for at være årsag til et nedbrud på Yousees netværk nytårsaften.

Det siger mandens advokat, Karoly Németh, efter at anklagemyndigheden i dag har besluttet ikke at rejse tiltale mod manden.

Nu overvejer de, om der skal rejses erstatningskrav mod Yousee.

- Nu er det næste at finde ud af, hvorfor han blev inddraget, og om der er nogle, der har anmeldt det. Vi skal fordøje det, og så vil vi overveje, om der skal rejses et erstatningskrav mod Yousee.

Manden blev anholdt 5. januar 2017 og sigtet for at stå bag nedbruddet, som var skyld i, at over 1,3 millioner Yousee-kunder ikke kunne modtage tv-signaler i flere timer. Det betød, at der for mange seere var sort skærm, da dronningen holdt sin nytårstale.

- Det har haft menneskelige og økonomiske omkostninger for min klient. Det påvirker ens forretning, når man bliver beskyldt for det, han har været sigtet for.

- Resultatet er ikke så overraskende. Vi havde forventet det. Men nu er det ganske vist, og det er glædeligt, at det nu er på tryk, siger Karoly Németh.

Politi: Tror det var en bevidst handling

Københavns Politi siger, at de fortsætter efterforskningen i en anden retning, men at de stadig ser det som en bevidst handling og ikke bare en teknisk fejl.

- Vi arbejder stadig ud fra den teori, at det er en bevidst handling. Vi har en kæmpe bunke papirer, som vi arbejder ud fra.

- Vi bliver ved med at køre ud af flere forskellige spor - en tre-fire spor ad gangen - og så håber vi at kunne finde ud af noget, siger viceinspektør Jens Møller Jensen.

Og Karoly Németh er tilfreds med, at efterforskningen fortsætter i et helt nyt spor.

- Det understøtter, at min klient ude af sagen, og at man ikke bare har opgivet.

Ifølge advokaten vil der maksimalt gå en måned, før de finder frem til, hvorvidt der skal rejses en erstatningssag eller ej.

Hos TDC - der ejer Yousee - er man heller ikke i tvivl om, at nytårsnedbruddet var forårsaget af "en bevidst skadelig handling."

- I sådanne sager er gerningsmændene som oftest rigtig dygtige til at skjule deres spor og det kan være svært at bevise den endelige skyld, siger koncerndirektør Louise Knauer til Ritzau.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter