522 tidligere patienter hos hjerneskadet psykiater blev overset

I første omgang havde Region Midtjylland ikke fået fat i alle tidligere patienter hos omstridt psykiater.

Disse to piger er blandt de tidligere patienter, der ikke har modtaget noget brev. (Foto: © Privat, Privat)

Region Midtjylland sender nu 522 ekstra breve af sted til personer, der har været patienter hos den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland, inden han fik frataget sin autotisation midlertidigt i 2013.

Det oplyser Region Midtjylland til DR Nyheder.

1.379 tidligere patienter fik tilsendt et brev tilbage i februar, men DR Nyheder kunne senere i februar fortælle, at ikke alle tidligere patienter havde fået brev - deriblandt to fejlbehandlede børn.

Ny gennemgang

Siden har Region Midtjylland i samarbejde med Sundhedsstyrelsen fundet frem til, at det altså langt fra er alle patienter, der har fået besked.

- Det blev klart, at der var flere patienter end de først opgivne, da tidligere patienter henvendte sig og spurgte, hvorfor de ikke havde modtaget et brev, forklarer Christian Boel, konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Sundhedsstyrelsen har derfor foretaget en ny gennemgang af den pågældende psykiaters journalmateriale, hvilket desværre nu viser, at der er flere patienter. Det er disse, vi nu har kontaktet, fortsætter han.

1.901 personer er blevet kontaktet

Region Midtjylland har nu samlet set kontaktet 1.901 tidligere patienter.

I brevene bliver de tidligere patienter opfordret til at kontakte deres praktiserende læge for at få en ny vurdering, hvis de oplever tvivl eller usikkerhed om, hvorvidt de har fået den rette behandling af den hjerneskadede psykiater.

Brevene oplyser også de tidligere patienter om deres mulighed for at klage og søge erstatning, oplyser Region Midtjylland.

Ny vurdering

I blandt andet Herning er der sat ekstra speciallæger af til at sikre, at patienter, der er blevet henvist fra deres praktiserende læge, kan få en ny vurdering inden for en måned.

Efter de første 1.379 breve blev udsendt, er 14 borgere blevet henvist til at få foretaget en ny vurdering.

Du kan læse mere om sagen på vores temaside, og hvis du mener at have oplysninger i sagen, hører vi gerne fra dig på psykiatri@dr.dk