534 nye coronasmittede det seneste døgn - fem færre indlagte

Det samlede antal døde i Danmark er fortsat 650.

Statens Serum Institut lægger tallene ud dagligt klokken 14. (Arkivfoto) (Foto: Claus bech © Scanpix)

Der er det seneste døgn blevet registreret 534 nye coronasmittede i Danmark.

Det fremgår af dagens coronatal fra Statens Serum Institut.

I alt er 102 indlagte, hvilket er fem færre end i går. 15 er på en intensiv afdeling, og ti af dem har brug for en respirator.

Der er ingen nye dødsfald, og tallet er dermed fortsat 650.

I går var smittetallet 392. Men det tal var baseret på weekendens test, hvor man ikke tester i samme høje gear. I weekenden laves der cirka 40.000 test dagligt, mens tallet er cirka 10.000 højere på hverdage.

Aarhus trækker fra

Noget kunne tyde på, at smitten på ny har fået fat i det aarhusianske, hvilket også var tilfældet i begyndelsen af august.

Situationen fik den gang myndighederne til at indføre krav om mundbind i den offentlige transport, hvilket nu er blevet et nationalt krav.

Ifølge Statens Serum Institut er der i Aarhus registreret 88 nye tilfælde siden i går, og det bringer smitteniveauet i byen højere op end i København og de fleste hovedstadskommuner.

Aarhus har registreret 129,7 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Til sammenligner ligger København på 102,2.

Dagens tal viser, at der nu er 77 kommuner, som ligger over bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Kun to kommuner har ikke registreret nye tilfælde den seneste uge: Ærø og Langeland.

Rettelse: Det fremgik tidligere af denne artikel, at 25 personer var indlagt på+ intensiv. Det var en fejl. Tallet er rettet til 15.

Facebook
Twitter