59-årig idømt 3,5 års fængsel for 363 netovergreb

Han udgav sig blandt andet for at være 15 år og optog mindreårige i seksuelle situationer.

I byretten kom det frem, hvordan den dømte på sociale medier blandt andet havde udgivet sig for at være en dreng eller pige på 15 år og hermed lokkede sine over 100 ofre til at sende nøgenbilleder og onanere foran et webcam.

En 59-årig mand skal tre og et halvt år i fængsel for 363 seksuelle overgreb begået på internettet, der fortrinsvist er blevet begået mod børn og unge.

Således lyder dommen i ankesagen i Østre Landsret, oplyser den 59-åriges forsvarer, Anders Rohde.

Det er en stadfæstelse af dommen i byretten fra i fjor, som blev anket af den dømte, da han mente, at straffen var for streng.

Forsvarsadvokaten er ikke overrasket over, at landsretten har valgt at stadfæste dommen, da der er tale om meget alvorlige forhold.

- Men grunden til, at vi alligevel ankede er, at min klient har lagt sig fladt ned fra starten og erkendt sig skyldig. Han har også indvilliget i at få behandling og ønsker at gå i behandling, siger han.

Forsvarsadvokaten peger ligeledes på, at landsretten ikke før har taget stilling til en sag med så mange ofre, hvor der ikke har været fysisk kontakt mellem offer og gerningsmand.

Udgav sig for at være 15 år

Sagen mod den 59-årige mand så dagens lys, da forældrene til en 12-årig pige meldte sagen til politiet.

I byretten kom det frem, hvordan han på sociale medier blandt andet havde udgivet sig for at være en dreng eller pige på 15 år og hermed lokkede sine over 100 ofre mellem otte og 62 år til blandt andet at sende nøgenbilleder og onanere foran et webcam.

Det kom også frem, at han i nogle tilfælde havde delt optagelser af mindreårige med andre.

Sådanne forbrydelser kaldes grooming.

I sagen i byretten viste anklageren blandt andet videooptagelser fra Skype, hvor en 11-årig skal have optrådt på en seksuel måde samtidigt med, at der kørte tegnefilm i baggrund på hendes værelse.

I første omgang blev han tiltalt for overgreb mod 104 personer, men sagen blev senere udvidet til at omfatte 133 ofre og i alt 363 forhold.

Siw Olsen, der er anklager ved Statsadvokaten i København, er tilfreds med stadfæstelsen på fængsel i tre og et halvt år og fortæller, at landsretten har lagt vægt på det store antal af forurettede.

- Der er tale om en meget alvorlig sag, hvor utrolig mange børn og unge er blevet forulempet gennem længere tid, siger hun.

Facebook
Twitter