60 dages fængsel til fængselsbetjent for indsmugling af telefoner

En 33-årig fængselsbetjent straffes med 60 dages ubetinget fængsel for indsmugling af fire telefoner.

Sagen mod den 33-årige fængselsbetjent har kørt i Retten i Glostrup i dag, hvor flere tilhørere dukkede op. (Foto: MARIE HALD © Scanpix)

En 33-årige fængselsbetjent har netop fået 60 dages ubetinget fængsel for at have smuglet fire telefoner ind i Vridsløselille fængsel.

- Det er en opsigtsvækkende dom, som viser, at det er særligt skærpende, hvis man misbruger sin stilling til at gøre noget ulovligt, siger DR's retsanalytiker Mette Mayli Albæk, som var i retten tidligere i dag.

- Den tidligere fængselsbetjent har jo haft en helt unik mulighed for at levere ting til de indsatte, og den har han altså i følge retten udnyttet.

Sagen har i dag kørt i Retten i Glostrup, hvor betjenten stod tiltalt for at have indsmuglet 12 mobiltelefoner og spiritus til flere indsatte i Vridsløselille.

Det skulle være sket i en periode på et halvt år fra sommer 2014 og frem.

- Selv om den 33-årige kun blev dømt for indsmugling af fire mobiltelefoner og ikke 12, som beskrevet i anklageskriftet, blev han dømt, som anklageren havde krævet det. Det viser, at det bliver taget meget alvorligt, når det kan bevises, at en fængselsbetjent står bag indsmugling i de danske fængsler, siger retsanalytikeren.

Forud for dagens retssag har der været stort politisk fokus på indsatte, som har haft adgang til ulovlige mobiltelefoner. Særligt i terrorsagen fra København, hvor fire ud af de fem terrortiltalte har haft adgang til mindst 12 mobiltelefoner.

Justitsminister Søren Pind (V) har også gennemført en række politiske tiltag, der skal gøre det sværere for indsatte at få adgang til ulovlige telefoner.