600-700 mødte op til Omar Ebdel Hamid El-Husseins begravelse

Hovedparten af de fremmødte til den muslimske begravelse i Brøndby var unge mænd.

Begravelse af den formodede terrorist Omar Abdel Hamid El-Hussein på den muslimske gravplads i Brøndby. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Flere hundrede personer - mange af dem unge mænd klædt i store dynejakker og med ansigterne dækket til - var fredag eftermiddag i småregn samlet ved en grav på den muslimske begravelsesplads i Brøndby.

De var kommet for at sige farvel til Omar Abdel Hamid El-Hussein, som politiet formoder står bag weekendens terrorhandlinger i København, hvor to mennesker blev dræbt. Han blev dræbt af politiet tidlig søndag morgen i weekenden.

Efter begravelsen fortalte politiet til DR Nyheder, at omkring 600-700 personer var mødt frem. Det er et normalt antal til en begravelse på netop den gravsplads i Brøndby, fortæller Muslimsk Begravelsesservice.

Den terrormistænktes hvide kiste ankom omkring klokken 14.20 i en sort rustvogn.

"Jeg håber, han bliver tilgivet"

En halv time senere blev graven dækket til, og et tyndt lag blomster blev fordelt over graven.

- Hvis han gjorde det her, håber jeg, at han bliver tilgivet, sagde en ung mand på vej væk fra ceremonien.

Op mod halvdelen af de fremmødte, der alle var mænd, havde maskeret deres ansigter med jakker eller tørklæder.

De fleste var tavse

Flere rettede deres pegefingre mod himlen, mens andre slog sig for brystet med en knyttet næve. De fleste var tavse.

- Når der er så mange, der kommer ud for at deltage i begravelsen, er det, fordi det ikke er op til os at vurdere, om han er skyldig eller ej, sagde en ung mand i sort dynejakke efter begravelsen.

Formodet gerningsmand

Inden fredagens begravelse blev der afholdt en kort mindehøjtidelighed i forbindelse med fredagsbønnen hos Islamisk Trossamfund på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Politiet mener, at det var Omar Abdel Hamid El-Hussein, der lørdag eftermiddag dræbte en 55-årig mand ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro og samtidig sårede tre betjente.

Om natten dræbte han angiveligt endnu en mand, den 37-årige jødiske vagt Dan Uzan, foran synagogen i Krystalgade. Her sårede gerningsmanden desuden to politifolk.

/ritzau/