600 protesterede mod uddannelsesloft i København

De fremmødte viste deres utilfredshed over et lovforslag, der begrænser muligheden for flere uddannelser.

Omkring 600 personer, hovedsageligt studerende, deltog i dag i en manifestation mod det uddannelsesloft, som regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har foreslået.

Lovforslaget vil afskaffe muligheden for at tage en ny statsfinansieret uddannelse på samme niveau eller lavere end den, en person allerede har i forvejen.

Og det var det lovforslag, dagens fremmødte på Vor Frue Plads i København var kommet for at vise deres utilfredshed med.

- Jeg er imod, at man nærmest skal bestemme efter folkeskolen, hvad man vil resten af livet. Det er ikke fair, at man i en alder af 15-16 år skal bestemme, om man vil være håndværker eller forsker, og så ikke kan lave det om, sagde Amalie Bjærge, der har en bachelor i uddannelsesvidenskab.

Fra talerstolen sagde formand for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, at selvom loven bliver vedtaget i morgen, så vil kampen mod loveforslaget fortsætte. Tidligere på ugen afleverede hun 70.000 protestunderskrifter på uddannelses- og forskningsudvalgets bord.

Lovforslaget bliver 3. behandlet i Folketinget i morgen, hvor det forventes vedtaget.

Se videoen herunder, hvor formanden for danske socialrådgiverstuderende, Anna Sofie Vedersø Larsen, kommer med et kompromisforslag til partierne bag forslaget.