678 nye coronatilfælde i Danmark

Der er registreret det højeste antal smittede siden foråret.

Mange flere bliver testet for coronavirus nu end i foråret. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Der er registreret 678 nye coronatilfælde i Danmark, viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut (SSI). Det er det højeste antal siden foråret.

Antal indlagte stiger til 101. Det er seks flere end i går.

Af dem er 25 indlagt på intensiv, hvoraf ni ligger i respirator. Torsdag lå 19 på intensiv. Fem af dem lå i respirator.

To personer er konstateret døde med coronavirus siden i går.

De nye smittede er fordelt over flere dage, da analysen af nogle prøver har været længere undervejs end andre. Herunder kan du se kurven med smittede fordelt på den dag, de blev testet.

De høje smittetal kan formentlig ikke kun forklares med, at der testes mere. I dag er 1,2 procent af de testede smittet med coronavirus. I sommers lå tallet mellem 0,1 og 0,3 procent, som det fremgår af kurven her:

Kun fire komuner har ingen nye tilfælde

Stigningen sker i hele landet, men især hovedstadsområdet, Nordjylland og Vestjylland har høje smittetal.

I de største byer fortsætter stigningen. I København er der registreret 131 nye smittetilfælde siden i går, i Aarhus er det 59 og i Aalborg er det 28. Odense har 23 nye tilfælde siden i går.

De fem hårdest ramte kommuner ligger alle i hovedstadsområdet og har registreret omring 200 smittede pr. 100.000 indbyggere.

I alt er der nu 70 kommuner, der ligger over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. Kun fire kommuner har ikke haft nye tilfælde den sidste uge: Samsø, Fanø, Ærø og Langeland.

Det er især de unge, der bliver smittet. Næsten halvdelen af de, der er registreret smittet i denne uge er mellem 10 og 29 år. De ældre, som typisk er mere sårbare over for sygdommen, har markant færre smittede:

Facebook
Twitter