6880 høns sat fri af hærværksmænd

De ukendte hærværksmænd efterlod et logo, forbundet med en amerikansk dyreorganisation, på gårdens murværk.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke ikke nogen spor at gå efter i forhold til at finde den eller de personer, der har lukket dyr ud på en gård omkring Ølgod. (© Syd- og Sønderjyllands Politi)

En gård på Lille Hejbølvej øst for Ølgod har haft besøg af ukendte hærværksmænd, der har lukket flere tusinde af gårdens dyr ud af deres bure og indhegninger.

Hærværket fandt sted natten til fredag, og i alt blev omkring 2000 kyllinger, 6880 høns og 200 svin lukket ud, og flere bure blev ødelagt.

Personen, eller personerne, som står bag har desuden spraymalet et logo på gårdens murværk.

- De bruger et logo, et A, som de skriver et R og et F indeni. Det er et logo, som bruges af en forening, der hedder Animal Rescue Foundation, som hører hjemme ovre i USA, siger leder af lokalpolitiet i Varde, Torben Kloster.

Politiet er uden beviser

Selvom der altså er blevet efterladt en form for signatur, så regner politiet ikke med, at det er Animal Rescue Foundation, der står bag.

- De beskæftiger sig mest med herreløse dyr, i form af hunde, og det er ikke lige den vej, det her vender. Vi kan heller ikke finde nogen forbindelse til den her organisation i Danmark, forklarer Torben Kloster.

Politiet er derfor på bar bund omkring identiteten på de uønskede gæster.

- Vi ved faktisk ikke ret meget, og derfor har vi brug for befolkningens hjælp, siger han.

Ølgod-egnen har flere gange oplevet, at hærværksmænd har lukket mink ud af bure, men det er første gang, at de er gået efter andre dyr.