7-9-13 - send dit bryllupsbillede til os på 1212

Alt tyder på, at rekordmange vil sige ja til hinanden i dag. I dag bliver brylluppet nemlig velsignet af trylleremsen 7-9-13.

Mathias Ebernezerson og Louise Posborg bliver lørdag til Hr. og Fru Ebernezerson. Datoen er nøje valgt.

Der bliver travlt på landets rådhuse i dag. I dag er det nemlig den 7. 9. 2013 - og sagt på en anden måde, rammer datoen den kendte trylleremse "7-9-13".

Det har fået par med hang til talmagi og overtro ud af starthullerne for at få glæde af den symbolske dag.

Skal du til bryllup i dag? Send et billede af 7-9-13-brudeparret til 1212@dr.dk, på sms til 1212 (start beskeden med 'n') eller via DR Nyheders app.

DR Nyheder har i en rundspørge fået svar fra 85 af landets kommuner. Og hvor der normalt samlet er omkring 200 borgerlige vielser på en lørdag, så er der allerede nu bestilt tid til 1500 vielser i dag.

Et af de steder, der mærker den ekstra travlhed er Aarhus Kommune, hvor man har kaldt fire ekstra giftefogeder og ekstra personale på arbejde i dag.

- Der er rigtig meget run på. Vi har 59 vielser lørdag, hvor vi den 12.12. sidste år havde 52 og på en normal lørdag har 12-15 stykker, siger fagkoordinator Jannie Grøn fra Aarhus Kommune.

Større end 12.12.12

Det er ikke kun i Aarhus, at den 7. 9. 2013 bliver en større dag end den sidste magiske dag den 12. 12. 2012. Ifølge DR Nyheders rundspørge blev der i de 85 kommuner foretaget 1315 vielser den 12.12.12.

Mange par ved nemlig nu, at det er ved at være sidste udkald, hvis man skal nå en dato, man med sikkerhed vil kunne huske fremover.

- Både fordi det er en af de sidste datoer, som har de her specielle tal som vi har set de andre år med 11.11.11. og 12.12.12. Og så også fordi det har en symbolsk betydning med 7-9-13 og giver lidt ekstra held, siger Jannie Grøn.

Trylleformular

Og ekstra held er netop hvad trylleremsen 7-9-13 er beregnet på at give til dem, der siger den. Det fortæller arkivar ved Dansk Folkemindesamling Anders Chr. Christensen.

- 7-9-13 er en trylleremse, der består af lykketal. Den bliver brugt for at afværge. "Jeg bliver aldrig syg - 7-9-13", kan man sige. For selvfølgelig kan man blive syg. Eller "Solen skinner på min fødselsdag - 7-9-13".

Ifølge Anders Chr. Christensen er det med at vælge en bestemt dato at blive gift på noget relativt nyt. Før i tiden blev man gift, fordi datoen var praktisk i forhold til høsten - eller fordi pigen var gravid.

Men at vælge datoen 7.9.13. er at påkalde sig noget magisk, der kan gøre, at det holder, siger han. For med 7-9-13 afværger man, at noget skal gå dårligt.

- Når folk vælger dagen 7.9.13., så er det jo også en form for afværgning af, at det skal gå galt med ægteskabet eller at det ikke skal holde. For der er jo nok af ægteskaber, der ikke holder, siger Anders Chr. Christensen.

Talmagi fra cpr.numre

Et af de par, der har valgt at lade sig vie i dag og tage det ekstra held med i købet, er Louise Posborg og Mathias Ebernezerson.

De er begge skilsmissebørn og havde egentlig slet ikke tænkt sig at gifte sig. Men da Mathias så alligevel friede til Louise, var hun ikke i tvivl.

- Jeg sagde ja, ja, ja! Og da de sidste fire tal i både min kommende mands og min søns cpr-numre er en kombination af 7-9-13, så tænkte vi, at der måtte være noget i det og at det var en dato, der var noget for os, siger Louise.

Trodser statistikken

Det med ekstra held har også spillet ind. For som børn i skilsmissefamilier ved de begge, at de har statistikken mod sig.

Men de regner bestemt ikke med, at de skal skilles nogensinde.

- Og når vi nu trodser statistikkerne, for vi har tænkt os, at det skal være for resten af livet, så er lidt held jo ikke af vejen.

DR2 sender i aften kl. 20 live fra Riget i temalørdag om 7-9-13 og overtro.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk