7-årige Markus hyldet som helt

Markus Lund Ludvigsen løb flere kilometer efter hjælp, da hans far blev slået bevidstløs af et væltende træ. Det modtager han nu en pris for.

Markus Lund Ludvigsen løb flere kilometer efter hjælp, da hans far blev slået bevidstløs af et væltende træ. Det modtager han nu en pris for. (© Falck)

Da hans far pludselig bliver ramt af et væltende træ tilbage i februar og ligger bevidstløs og blødende på skovbunden, går 7-årige Markus Lund Ludvigsen ikke i panik.

Uden at tøve løber han efter hjælp. Først en kilometer til nærmeste hus, hvor der dog ingen er hjemme. Så endnu en kilometer, hvor han møder en hundelufter, der straks ringer efter en ambulance.

Sådan en gerning bliver man hædret for - også selv om man bare er syv år gammel. Og derfor har Falck sammen med Børneulykkesfonden tildelt Markus Den Gyldne Sofus - et bevis på, at han er en vaskeægte helt.

Indstillet af bedstefar

Det var drengens bedstefar, Torben Lund Madsen, der har indstillet Markus til Den Gyldne Sofus.

- I familien har vi selvfølgelig snakket med Markus om hændelsen, som præger ham meget. Markus' far blev kørt til Viborg Sygehus, hvor der blev konstateret hjernerystelse, mindre brud på kraniet, samt en ødelagt knogle i øret. Jeg synes, at Markus har fortjent en belønning for sin gode gerning, skriver Torben Lund Madsen i sin indstilling.

God gerning

Foruden den gyldne bamse får Markus en Nintendo samt et spil. Desuden får han en tur på Jensens Bøfhus med sine forældre og tre venner og en efterfølgende biograftur med sodavand og popcorn til alle.

Den Gyldne Sofus uddeles hvert år til et barn eller børn, der har gjort en særlig god gerning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk