70-årig mand idømt 12 års fængsel for overgreb mod børn på nettet

Retten i Glostrup har kendt 70-årig mand skyldig i at have betalt og instrueret overgreb mod børn.

Retten i Glostrup har afgjort, at en 70-årig mand skal i fængsel i 12 år for blandt andet at have arrangeret flere overgreb mod børn i Filippinerne. (Foto: MARIE HALD © Scanpix)

En 70-årig pensionist fra Brøndby er idømt 12 års fængsel for medvirken til 346 forhold om seksuelle overgreb mod børn i udlandet begået i en periode på fem år.

Overgreb, som ifølge anklagemyndigheden er sket ved, at manden fra sin computer i Brøndby har betalt for at se og instruere seksuelle overgreb mod børn flere tusinde kilometer væk i Filippinerne.

Sagen er historisk stor, alene anklageskriftet fylder over 100 sider og politiet har sagt, at de ikke tidligere har set så grov en sag.

Den dømte har i retten forklaret, at, at han bestilte seksuelle overgreb mod børnene for at hjælpe dem med penge, tøj og skolegang.

Anklageren har krævet forvaring, men retten har vurderet, at den 70-årige mand ikke udgør tilstrækkelig væsentlig fare. Derfor blev han idømt en fængselsstraf.

Den dømtes forsvarer, Jesper Madsen, er ikke umiddelbart så overrasket over dommen.

- Min klient havde jo tilstået store dele, så det handler jo primært om strafudmåling, siger han.

Anklager Helene Brædder er godt tilfreds med dommen.

- Jeg synes, at man med udnyttelse af strafferammen, som omhandler voldtægt mod børn, sender et signal om, hvor alvorligt, det her er, siger hun.

/DR Nyheder/