72 personer taget for socialt bedrageri i nat

En razzia i Købehavns lufthavn i nat afslørede 72 passagere, der modtager uberettiget kontanthjælp. De vil nu blive anklaget for socialt bedrageri-

Når man modtager kontanthjælp skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor må man ikke forlade landet, medmindre der ekstraordinært er givet tilladelse til det. (© Københavns Lufthavne)

Arbejdsdirektoratet lavede i samarbejde med Politiet i nat en razzia i Københavns lufthavn. Målet var at afsløre socialt bedrageri.

- Under razziaen blev 600 passagerer tjekket. 72 af dem modtog kontanthjælp eller dagpenge uberettiget, og de bliver derfor mistænkt for socialt bedrageri, fortæller Peter Hove, kontorchef i Arbejdsdirektoratet til DR Nyheder.

Aktionen forløb mellem kl.00.00 til kl. 05.00 natten til torsdag, og det var passagerer på seks fly til og fra Tyrkiet og Syrien, der blev undersøgt.

Sagerne bliver givet videre

Når man modtager kontanthjælp skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor må man ikke forlade landet, medmindre der ekstraordinært er givet tilladelse til det.

- De sager, vi har undersøgt i nat har ikke været i den kategori, så de vil blive givet videre til kommunerne og a-kasserne, der skal tage stilling til det efterfølgende forløb, fortæller Peter Hove.

Sidste gang en lignende auktion blev lavet var i september i år, hvor 25 passagerer ud af 120 ikke have rent mel i posen.

I alt er der blevet taget 281 personer i at rejse ud, mens de modtog kontanthjælp eller dagpenge.