75 millioner kroner skal give erhvervsuddannelser prestige

Fond vil gøre det mere attraktivt at vælge en håndværkeruddannelse.

23-årige Emil Winter, der er i lære som flymekaniker, mener ikke, at folkeskolelever ved nok om mulighederne i en erhvervsfaglig uddannelse. (© Nordea Fonden)

Når unge skal vælge uddannelse, bliver titlen som mekaniker eller maler ofte fravalgt på et forkert grundlag, eller fordi der ikke er nok prestige i at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

Det mener Nordea Fonden, der nu vil forsøge at gøre det mere sejt at tage en erhvervsuddannelse.

- Håndværksfag og erhvervsuddannelser er underprioriteret i vores valg af uddannelse. Det er som om, der ikke er den største prestige omkring de uddannelser, hvad man jo slet ikke kan forstå, siger direktør i Nordea Fonden, Henrik Lehmann Andersen.

Med 75 millioner øremærkede kroner vil fonden genoplive det såkaldte rollemodelkorps, som startede i 2014. Her tog studerende ud og besøgte folkeskoler og talte for erhvervsuddannelserne. Tiltaget blev støttet af undervisningsministeriet, men løb tør for penge i udgangen af 2016.

23-årige Emil Winter, der er i lære som flymekaniker, har tidligere været en del af rollemodelkorpset, og ifølge ham er der også behov for, at projektet fortsætter.

- Det virker meget som om, der er et for stort fokus på de gymnasiale uddannelser i folkeskolen.

Emil Winter mener også selv, at han kunne have brugt mere viden om erhvervsuddannelser, da han gik i folkeskole.

- Jeg anede ikke, at der fandtes flymekanikere dengang. Det var først noget, jeg fandt ud af længe efter - så jeg kunne måske været startet et par år før.

FacebookTwitter