788 til nytårskur på Christiansborg Slot

Ugens sidste nytårskur blev holdt på Christiansborg Slot, hvor regentparret og kronprinsen tog imod næsten 800 gæster.

Dronning Margrethe og prins Henrik ankommer til Christiansborg Slot for at hilse på 788 fremtrædende mænd og kvinder i anledning af nytåret. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

788 fremtrædende danske mænd og kvinder mødte fredag op på Christiansborg Slot for at ønske den kongelige familie et godt nytår.

Slotspladsen var dagen igennem et mylder af mænd i uniformer, svajende fjerpragter og kvinder i det stiveste puds, som havde vovet sig ud i den bidende kulde og blæst, der krævede et sikkert greb om hovedbeklædningen. MediaLinks:

Guldkaret for seksspand

Traditionen tro var det regentparret, der stod for den flotteste entré ved at lade sig transportere i guldkaret for seksspand med forridere og gardehusarer fra Amalienborg til Christiansborg Slot, hvortil de mange gæster ankom i limousiner og taxier.

Det var den sidste i rækken af ugens nytårskure, som også går under navnet Store Nytårskur. Gæsterne blev fordelt efter rang, titel og fag i Christiansborgs gemakker.

Kaffe og småkager

I ventetiden trakteres med kaffe og småkager, indtil man kaldes ind i tronsalen i mindre grupper, hvor en repræsentant for gruppen siger et par velvalgte ord med ønsket om et godt nytår for den kongelige familie.

Der var generaler, oberster, hofjægermestre, statsskovridere, politimestre, landsdommere, professorer, biskopper og domprovster.

Det første hold på slottet var officerer fra forsvaret, derefter fulgte Beredskabsstyrelsen, de tre øverste rangklasser samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner.

Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Vinden blæste lige hårdt over de forskellige rangklasser ved ankomsten til Nytårskuren på Christiansborg