84.000 elever får specialundervisning

Pengene til folkeskolen går i stigende grad til specialtilbud. 84.000 elever får nu specialundervisning, viser en ny rapport, som Berlingske Tidende har set på

84.000 elever får i dag specialundervisning, viser en rapport som Berlingske Tidende har set. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Pengene til folkeskolen går i stigende grad til specialtilbud. 84.000 elever får nu specialundervisning, viser en ny rapport, som indeholder mere præcise tal for omfanget af specialundervisning, end vi hidtil har kendt.

De samlede udgifter til specialundervisning udgjorde således 12,8 mia. kr., hvilket svarer til 29,7 procent af folkeskolens bruttoudgifter i skoleåret 2008/09, skriver Berlingske Tidende.

Rapporten, der er udarbejdet af Deloitte Business Consulting for regeringen, konkluderer, at specialeleverne oftest får et skrabet støttetilbud i folkeskolen, mens vi til gengæld bruger mange penge på elever i specialskoler.

Anbefalingen lyder, at mange af eleverne i de specielle tilbud skal tilbage i folkeskolen, men med mere støtte end de hidtil har fået. Det er undervisningsminister Tina Nedergaard (V) klar til.

-Det er for mange elever, der hives ud af det fælles rum, som en skoleklasse udgør. Det er i fællesskabet, at de personlige og faglige kompetencer udvikles, siger Tina Nedergaard. I Finland og Sverige udskilles langt færre elever til specialundervisning.

- Vi skal ikke flytte alle eleverne fra specialskolerne over i almindelig undervisning i morgen. Men jeg er fast besluttet på, at udviklingen skal bremses. Den politiske vilje hos regeringen og kommunerne er der - nu skal vi i gang, siger ministeren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk