877 flere skilsmisser

Stigningen i antallet af skilsmisser i Danmark har igen sat rekord. I 2003 valgte 16.181 par at skilles, hvilket svarer til en stigning på 5,4 %. Men samtidig har Århus Skattevæsen afsløret flere end 500 proforma-skilsmisser.

Danske skilsmisser sætter igen rekord. I 2003 blev i alt 16.181par skilt, hvilket er 877 flere par end i 2002. Det viser enrundspørge til landets statsamter og Domstolsstyrelsen, foretagetaf DR Syd.

Antallet af skilsmisser svarer til en stigning på 5,4 % flereend den hidtidige rekord fra 2002, hvor 15.304 par skrev under påskilsmisse-papirerne.

En kulturel tendens

Den fortsatte stigning skal ses som et symptom på en kultureltendens, mener parterapeut og leder af Familieterapeutisk Center iRødding, H. C. Schrøder.

Han anbefaler, at man prioriterer parforholdet højere endoverarbejde og karriere.

Mange skilsmisser er snyd

Mens antallet af skilsmisser stiger, har Århus Skattevæsen afsløretover 500 proforma-skilsmisser. Det drejer sig om par, der lader sigskille, så den ene part kan modtage forhøjet børnebidrag ogbistandshjælp, mens parret stadig bor sammen.

Ifølge fuldmægtig i Århus Skattevæsen, Carsten Jepsen, er derafsløret i alt 505 proforma-skilsmisser. Mange blivrt opdaget fordiden ene ægtefælle melder adresseændring til en etværelseslejlighed, hvor der i forvejen bor flere personer, skriverJyllandsposten i dag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk