9 ud af 10 danskere har nu NemID

Vi er blandt de mest online folkefærd i Europa, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I det hele taget er danskerne gode til at begå sig på nettet og er blandt de mest online folkefærd i Europa - også når det kommer til kontakten med det offentlige.

Det ser ud til, at danskerne for alvor har taget den digitale sikkerhedsnøgle NemID til sig. Således har 9 ud af 10 af os i dag et NemID, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

For to år siden var det kun 8 ud af 10, der havde oprettet et NemID.

NemID bruges blandt andet til at gå på netbank og til at kommunikere og udveksle offentlige papirer med staten via for eksempel borger.dk.

NemID afgørende for brug af digital postkasse

Fra 1. november skal alle danskere være udstyret med en digital postkasse, som bliver den eneste måde at modtage breve fra det offentlige.

For at benytte sin digitale postkasse kræver det dog et NemID, og netop derfor er det vigtigt, at flere danskere nu har valgt at tilmelde sig systemet.

Indtil videre har 62,4 procent - eller lidt over 6 ud af 10 - oprettet en digital postkasse, viser de nyeste tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

I alt forventes 80 procent af danskerne at benytte sig af den digitale postkasse i fremtiden, mens 20 procent får dispensation på grund af for eksempel alder eller manglende adgang til internet.

Se, om du er tilmeldt digital post eller få det gjort hos borger.dk.

Danskerne bedst i EU

I det hele taget er danskerne gode til at begå sig på nettet og er blandt de mest online folkefærd i Europa - også når det kommer til kontakten med det offentlige.

81 procent mellem 16 og 74 år har besøgt hjemmesider, der tilhører offentlige myndigheder. Det er væsentligt højere end gennemsnittet i EU, der ligger på 37 procent.

Også når vi skal indsende blanketter til det offentlige, er vi bedre online end den gennemsnitlige europæer.

Således benytter 7 ud af 10 danskere mellem 25 og 54 år online løsninger, når de skal sende breve og blanketter til det offentlige. I EU er gennemsnittet for samme aldersgruppe på 4 ud af 10.