94.604 har søgt en videregående uddannelse: Det er syv procent flere end sidste år

Der har været en forventning om, at antallet af ansøgere ville være særligt højt i år pga corona.

Forelæsningssalene bliver godt besøgt de næste år. (Arkiv) (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

94.604 har søgt en videregående uddannelse, oplyser uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på Twitter.

Det er syv procent flere end sidste år. Her søgte 89.000 ind på en videregående uddannelse. Det er dog ikke helt rekord - I 2016 søgte 94.744 ind.

I dag klokken 12 var der frist for kvote 1-ansøgere til de videregående uddannelser. Ane Halsboe-Jørgensen er ikke overraskende glad for de mange ansøgere:

- Det er rigtig godt for den enkelte og giver flere muligheder i livet - men det er også godt for vores samfund. Jeg håber, at så mange som muligt får deres ønske opfyldt, skriver hun i en kommentar.

Coronakrisen har gjort, at stigningen var ventet, da de studerende ville søge uddannelse med det samme i stedet for at tage for eksempel et sabbatår.

- Det er på mange måder ekstraordinære tider, vi befinder os i med coronavirus. Nu hvor endnu flere end tidligere har søgt ind på en uddannelse, glæder det mig ekstra meget at vi, sammen med Folketingets partier, har oprettet 5.000 ekstra pladser, skriver hun.

Stigningen på syv procent må give uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) et smil på læben (arkiv). (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Skal søge bredt

Uddannelses- og forskningsministeret har endnu ikke offentliggjort tal, der viser, hvordan ansøgerne fordeler sig på de forskellige uddannelser. Ifølge ministeriet kommer de senere i dag.

Ane Halsboe-Jørgensen (S) havde inden fristen opfordret de studerende til at søge bredt - både uddannelsesmæssigt, men også geografisk. Der er mulighed for at søge op til otte uddannelser.

Tidligere på året var der frist for kvote 2. Også her så man en stigning på 10 procent.

Det fremgik af en tidligere version af artiklen, at rekordmange havde søgt en videregående uddannelse. Det er ikke tilfældet, da der i 2016 var 140 flere ansøgere end i år. DR beklager fejlen.

Facebook
Twitter