Åbne kontorer gør folk mere syge

Åbne kontorlandskaber resulterer i mere sygdom end enmandskontorer. Faktisk giver det 62 procent flere sygedage, viser en dansk undersøgelse.

Folk i storrumskontorerer har 62 procent flere sygedage end medarbejdere med enmandskontor.

Deler man kontor med flere kolleger, har man sandsynligvis markant flere sygedage, end hvis man sad for sig selv på et enmandskontor.

Det viser en dansk undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Sammenhængen viser sig allerede, når man deler kontor med en enkelt, viser undersøgelsen, som omfatter godt 2400 kontoransatte i alderen 18-59 år.

Lang flere sygedage

Resultaterne er blevet justeret for eksempelvis alder, alkoholforbrug, rygning, fysisk aktivitetsniveau og BMI.

Set i forhold til enmandskontorer, så havde personer i tomandskontorer 50 procent mere sygefravær. I tre- til seksmandskontorer var tallet 36 procent, og i storrumskontorer var der hele 62 procent flere sygedage.

Ingen forklaring

Forskerne understreger, at undersøgelsen ikke forklarer, hvorfor det forholder sig således.

Dog kan visse faktorer spille en rolle, såsåm støj, forskellige typer af ventilation og øget risiko for udsættelse for vira.

En årsag kan også være det psykosociale arbejdsmiljø i storrumskontorer med manglende privatliv og en fornemmelse af ikke at kunne handle frit.

Forskerne bag undersøgelsen konkluderer, at storrumskontorer er blevet populære, fordi de fremmer kommunikation og vidensdeling. Men det koster altså.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter