Aalborg Lufthavn ramt af tåge: Fly kan ikke lande

Omkring 250 passagerer er ramt af den lave sigtbarhed.

Flere fly er blevet aflyst i Aalborg Lufthavn på grund af tågen. (Arkivfoto) (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Det er ikke kun på land, at de danske veje er ramt af tåge. Også luftvejene i det nordjyske er ramt her til morgen.

I Aalborg Lufthavn er sigtbarheden så lav, at to fly måtte vende snuden hjem, fortæller Søren Svendsen, der er lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn.

- Et SAS-fly og et fly fra Norwegian begge fra København måtte returnere til København på grund af sigtbarheden, fortæller han.

Ifølge lufthavnsdirektøren skal fly bruge 350 meters sigte for at lande, men da de skulle lande, var den nede på 250 meter.

- Det er relativt usædvanligt. Norwegian-flyet lå og kredsede i en times tid, siger Søren Svendsen.

Flere fly blev aflyst her til morgen. (© Screenshot)

250 passagerer berørt

Der er fortsat tåge over Aalborg Lufthavn, men man forventer, at den letter omkring klokken 10.15. Det næste fly, der skal lande i Aalborg er KLM fra Amsterdam.

- KLM vidste, at der var tåge, inden de tog afsted, så jeg er sikker på, at de har taget ekstra fuel med, så de kan lande, når tågen er lettet.

Tågen betyder, at flere fly er blevet aflyst. Ifølge Søren Svendsen var de to fly fra SAS og Norwegian, der skulle være landet i morges, fuldt booket.

Da de ikke kunne lande, kunne de af gode grunde heller ikke tage de ventende passagerer i Aalborg Lufthavn med til København. Det betyder, omkring 250 passagerer i lufthavnen er berørt.

De er ved at blive ombooket, mens luftfartsselskaberne er i gang med at finde nye flytider.