Aalborg skal huse nye arenaer og et fodboldstadion med plads til 30.000 tilskuere

Planen er at skabe en sammenhængende vision for fremtidens sports- og kulturliv i Aalborg.

Sådan her ser udkastet til planerne på den nuværende væddeløbsbane ud. (Foto: © CF Møller Architects)

Aalborg skal have nyt fodboldstadion med plads til op mod 30.000 tilskuere samt en ny håndboldarena. Desuden skal der bygges en multiarena til at kunne huse store koncerter.

Det er i dag præsenteret på et pressemøde, hvor blandt andre en række lokale investorer, fodboldklubben AaB, Aalborg Håndbold og borgmester Lasse Frimand Jensen (S) var til stede.

AaBs nye hjemmebane skal opføres på grunden, som i dag huser Aalborg Væddeløbsbane omkring én kilometer vest for det nuværende stadion.

Den nye håndboldarena, som skal danne rammerne om Aalborg Håndbolds hjemmekampe, skal have plads til op mod 12.000 tilskuere.

Udover at være hjemmebane for henholdsvis AaB og Aalborg Håndbold, skal Aalborgs nye sportsfaciliteter kunne danne ramme om store koncerter.

Finanseringen af projektet er endnu uvis, men ifølge rådmand for kultur Jes Lunde (RV) kommer skatteborgerne ikke til at bidrage.

Heller ikke borgmesteren kan svare på, præcis hvordan pengene skal hentes ind, men han understreger, at det blandt andet skal ske gennem byggerater.

- Det er et større puslespil, der skal til at gøres op, siger Lasse Frimand Jensen (S).

Uvished om projektet

De fremlagte planer var meget ukonkrete, men det kom dog frem, at en del af pengene til projektet skal komme fra salg af byggegrunde ved den nuværende travbane.

- Det er i forvejen en sportslokation, som ligger på grunden, så det at pengene forbliver indenfor den samme sektor, synes jeg, er meget logisk, siger borgmester i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen (S).

På trods af de mange uvisheder ved projektet, var borgmesteren dog begejstret for planerne.

- Jeg ser det som en stor gave til Aalborg, siger han og uddyber:

- Det skal være med til at sætte Aalborg Kommune endnu mere på landkortet i forhold til elitesport og kulturoplevelser, men også i forhold til breddesporten, hvor flere lokationer kommer til at stå til rådighed.

Direktør for Aalborg Håndbold, Jan Larsen, anerkender, at de foreløbige planer er meget løse, men han understreger samtidig, at visionen er i højsædet.

- Det her er en drøm om at kunne gøre noget på et tidspunkt. Det er klart, at vi ikke konkret ved, hvor en specifik parkeringsplads skal ligge. Det er den proces, vi nu skal til at i gang med nu. Visionen er det altoverskyggende her.