Aalborg Zoo afliver ung giraf efter fald

En femårig hangiraf er blevet aflivet og skal nu bruges som foder til Aalborg Zoos rovdyr.

Den unge hangiraf 'Basse' er blevet aflivet i Aalborg Zoo efter et fald. Den skal ligesom den noget mere kendte giraf 'Marius' serveres for havens andre dyr. (© Aalborg Zoo)

Aalborg Zoo har lørdag morgen måttet tage afsked med en ung hangiraf.

Giraffen var ved et fald kommet så slemt til skade, at den zoologiske have følte sig nødsaget til at aflive dyret.

- Da vores dyrepassere kom i morges, fandt de giraffen liggende ned. Han er skredet, og jeg tror, han har beskadiget hofterne og musklerne omkring. Vi kunne ikke få ham op at stå, men kun kravle, fortæller Aalborg Zoos dyrlæge Trine Hammer Jensen.

- Han havde taget så meget skade, at der ikke var anden vej end at aflive ham, siger hun.

De kaldte ham 'Basse'

Trine Hammer Jensen frygter, at den femårige giraf har lidt i løbet af natten.

- Han var helt rolig. Vi er bange for, at han har kæmpet rigtig meget og er blevet udmattet, forklarer hun.

Giraffen, der blev kaldt Basse eller bare hangiraf, kom for omkring et år siden til Aalborg Zoo fra Holland og var en del af et avlsprogram.

Ingen offentlig obduktion

Dyret skal nu slagtes og vil efterfølgende blive serveret for kødæderne i Aalborg Zoo. Men nogen offentlig obduktion som den i Københavns Zoo, da giraffen Marius blev aflivet, bliver det ikke til.

- Vi slagter ham i vores slagtehus, for det er kommet så meget bag på os alle sammen. Det er jo en ulykke, så vi sætter ikke andet i gang, fortæller Trine Hammer Jensen.

Dyrlægen frygter ikke at modtage kritik for fremgangsmåden.

- Vi fryser ham ned, og så vil kødet senere blive givet til løver, tigre og isbjørne. Det er en masse godt og frisk kød, og vi bruger jo normalt heste eller egne antiloper som foder, og derfor er det helt naturligt, at vi også bruger ham til foder, siger hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk