År 2000-problemet tages ikke seriøst

Årtusindskiftet kommer til at koste hundreder af virksomheder livet, fordi de tror, at år 2000-problemet er hysteri, siger en edb-ekspert til Radioavisen.

Årtusindskiftet kommer til at koste hundreder af virksomhederlivet, fordi de tror, at år 2000-problemet er hysteri. Det sigerPeter Colsted, der er direktør for en af de største edb-producenterherhjemme, aktieselskabet Damgaards.

Han mener, at der er en stor gruppe virksomheder, der tager sålet på edb-problemerne ved årtusindskiftet, at de sætter dereseksistens på spil og kan blive nødt til at lukke, fordi det viltage dem meget lang tid at komme på ret køl efter decomputerproblemer, de løber ind i nytårsnat.

Peter Colsted siger til Radioavisen, at det ikke er for sent forde fleste at kontrollere edb-systemerne - men at der vil værevirksomheder, der ikke kan nå at undersøge problemet til bundsinden årsskiftet.

Aktieselskabet Damgaard har 60.000 erhvervskunder, og PeterColsted sender også en advarsel til dem, der er "duksedrenge" ogallerede har undersøgt deres systemer.

- Jeg vil anbefale de virksomheder, der har forberedt sig godtog måske undersøgt deres systemer for et år siden at lave et tjekigen. For det har vist sig, at nogle af de kontrollerede systemeralligevel har fejl, siger han til Radioavisen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk