Årets radioværter er fra 'Monte Carlo'

Peter Falktoft og Esben Bjerre fra P3’s eftermiddagsprogram ’Monte Carlo’ blev aftenens sejrherrer og kunne gå hjem med to af de 11 priser, da Prix Radio blev uddelt lørdag aften.

Peter Falktoft (tv.) og Esben Bjerre fra P3-programmet ’Monte Carlo’, som sendes mandag til fredag fra 14.03-16.00, blev Prix Radios store sejrherrer med to priser. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Programtitlen 'Monte Carlo' emmer af dyre biler, dekadence, lystyachter og eksklusive fester.

Og det blev i hvert fald lidt af en fest for de to værter på 'Monte Carlo' på P3, Peter Falktoft og Esben Bjerre, da den danske radiobranche lørdag aften fejrede det seneste års bedste radioprogrammer ved 'Prix Radio - Danmarks Officielle Radiopriser' i København.

Makkerparret bag 'Monte Carlo' blev aftenens pris-topscorere, da de både løb med 'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon' som årets bedste radioværter og prisen som 'Årets Drivetime' - det vil sige det bedste eftermiddagsshow.

Udover Peter Falktoft (Snebolden) og Esben Bjerre består 'Monte Carlo'-redaktionen af Gry Frid-Nielsen og Mette Kjær.

Suveræne vindere

- Årets vinder er et program, der er begavet, velorienteret, personligt og ekstremt kvik i replikken. Lige det selskab, man har brug for på vej hjem, hed det blandt andet i motiveringen.

'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon' til årets bedste værter blev uddelt, efter at læserne på eb.dk har haft mulighed for at stemme om, hvem der skulle have prisen.

Næsten en tredjedel af de næsten 50.000 danskere, der har stemt, har stemt på Esben Bjerre og Peter Falktoft. Og ikke siden Anders Lund Madsen og Anders Breinholt tilbage i 2007 og 2008 fik prisen for deres program 'De sorte spejdere', har der været så suveræne vindere af afstemningen.

DR fik syv ud af 11 priser

Sammenlagt havde DR andel i syv af de 11 priser, der blev uddelt ved Prix Radio.

'Madsen på P4' med Alex Nyborg Madsen blev årets public service-program, "fordi han ganske enkelt er godt selskab", som det hed, mens 'P3 Nyheder's initiativ med at holde en politikerfri uge fik prisen for at være 'Årets nyhed/Aktualitet'.

- Det var et principielt vigtigt opgør, som det var praktisk vanskeligt at udføre, fordi det udfordrer alle vores vaner, rutiner og traditioner for, hvordan vi bedriver journalistik, hed det blandt andet i motiveringen.

DRs programmedarbejder Bjarke Stender, der i sidste uge fik KLF, Kirke & Mediers hæderslegat på 10.000 kroner, kunne fortsætte prishøsten, da hans program 'Min onkels aske' fra P1 blev 'Årets dokumentar/feature'.

'Årets Promotion for program' gik til Morten Steingrems spot for 'EM på P3', og endelig fik Jørn Hjorting 'Årets Hæderspris' for sin livslange radiokarriere, der blandt andet bød på 'De Ringer Vi Spiller' og 'Dansktoppen' i DR-regi.

P3 er blevet lidt frækkere

DRs radiochef Tor Arnbjørn glæder sig over DRs prishøst.

- Gennem den seneste tid har vi prøvet at forny P3 og gøre kanalen lidt frækkere, og det synes jeg i høj grad er lykkedes. Det glæder mig at se, at det bliver honoreret med to priser til 'Monte Carlo'-folkene. Samtidig synes jeg også, at 'P3 Nyheder's "benspænd" med at holde en politikerfri uge viser, at vi godt tør prøve at gå nye veje for at lave spændende radio, siger han.

Tor Arnbjørn glæder også over, at DR fik 'Årets Public Service'-pris for Alex Nyborg Madsens klassiske musikformidling på P4, og over at P1 og Bjarke Stender fik en Prix Radio for bedste dokumentar/feature.

- P1 har stærke traditioner for radiodokumentarer, og 'Min Onkels Aske' er et godt eksempel på, at genren at genren er yderst lytteværdig. Det mener man også hos Prix Europa i Berlin, der har nomineret dokumentaren til den europæiske pris i næste måned, siger radiochefen.

'Prix Radio - Danmarks Officielle Radiopriser' blev uddelt i forlængelse af radiobranche-træffet Radiodays fredag og lørdag i København.

Trods sine kun 27 år har Peter Falktoft allerede tidligere oplevet at få en Prix Radio. Det fik han i 2010, hvor det var prisen som 'Årets Stjerneskud', han kunne gå hjem med.

Fakta: De fik priserne

Årets Dokumentar/Feature: 'Min onkels aske', DR P1 - tilrettelagt af Bjarke Stender

Årets Drivetime: 'Monte Carlo', DR P3 - tilrettelagt af Peter Falktoft, Esben Bjerre, Gry Frid-Nielsen og Mette Kjær

Årets Kommercielle Radiostation: The Voice - SBS Radio

Årets Morgenshow: 'Vågn Op', The Voice - med Benedicte Balling og Jakob Maarup

Årets Nyhed/Aktualitet: 'P3Nyheders politikerfri uge', DR P3 - tilrettelagt af P3Nyheder

Årets Promotion for Program: 'EM på P3', DR P3 - Morten Steingrim

Årets Event: 'Flashmob for Radio Klassisk', Radio Klassisk - tilrettelagt af Uffe Savery, Mads Damsbo, Rune Born Schwartz og Kenny Jensen

Årets Public Service: 'Madsen på P4' - P4 - tilrettelagt af Alex Nyborg Madsen

Årets Radioreklame: 'Langelandsfestival - fuckfinger' - Lars Jul/Mount Belzoni Production

Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon - årets radioværter: Peter Falktoft og Esben Bjerre

Facebook
Twitter