Aarhus-borgmester: Der skal ligge en redegørelse på mit bord mandag

En hel by blev bragt i forlegenhed, da Aarhus Letbane i sidste øjeblik måtte aflyse den store åbningsfest, siger borgmesteren.

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil efter redegørelsen undersøge, om der skal placeres et ansvar i sagen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der skal svar på bordet, og det skal gå stærkt, siger Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S), efter at den milliarddyre letbane bliver forsinket på grund af manglende godkendelse fra Trafikstyrelsen.

- Jeg har bedt om en redegørelse, der skal ligge på mit bord mandag. Og på baggrund af den må vi drage de konklusioner, der skal drages, og se, om der skal placeres et ansvar i den her sag, siger borgmesteren til DR Nyheder.

Trafikstyrelsen er ikke tilfreds med dokumentationen af det sikkerhedsarbejde, som letbanens operatør, Keolis, har udført, og derfor måtte Aarhus Letbane i går aflyse den store fest og indvielse, der skulle have fundet sted i dag.

Keolis er ikke enige i styrelsens vurdering og fastholder, at reglerne er overholdt. Borgmesteren siger til DR Nyheder, at det er for tidligt at sige, om miseren skal have konsekvenser for samarbejdet med underleverandøren.

- Jeg kan konstatere, at man ikke har fået den godkendelse, som man har regnet med, men omvendt er det en stor international virksomhed, der kører letbane i andre europæiske byer, og derfor må man have den forventning, at de har ekspertisen til at løse det her.

- Men alt det skal vi have kigget på for at være helt sikre på, om sikkerheden kan bringes tilbage på plads, men også om man kan have tillid til selskabet fremadrettet, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Forventer ikke stort økonomisk tab

Vicedirektør for Trafikstyrelsen Kåre Clemmesen sagde tidligere i dag, at det er urealistisk, at Keolis kan få orden på tingene i løbet af de næste par uger. Faktisk mener han, at der kommer til at gå halvanden til to måneder.

Om forsinkelserne kommer til at koste kroner og øre vides ikke, men borgmesteren vil alligevel have svar.

- Jeg tror faktisk ikke, at der er det store økonomiske tab, og det er vores primære fokus at få letbanen ud og køre. Men det er klart, at når man bringer en hel by i forlegenhed, så er vi nødt til at se på, hvordan i alverden det sker, at man på tværs af myndigheder ikke kan få godkendt den letbane, så den kan komme ud og køre.

Facebook
Twitter