Aarhus-borgmester sigtet for at have læst sms'er fra kranførere

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er blevet sigtet for uberettiget at have læst beskeder fra utilfredse kranførere.

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, er blevet sigtet i en sag om brevhemmelighed. Uberettiget læste han og den daværende havnedirektør nogle sms-beskeder fra en gruppe kranførere. (Foto: Kasper Thulstrup- DR)

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og tidligere havnedirektør Bjarne Mathiesen bliver nu sigtet af statsadvokaten i en sag om overtrædelser af loven om brevhemmelighed.

Det fremgår af en afgørelse fra statsadvokaten, som TV2 Østjylland er i besiddelse af.

Statsadvokaten går dermed imod Østjyllands Politi, der tidligere valgte at henlægge sagen, hvor Jacob Bundsgaard som formand for Aarhus Havn og den daværende havnedirektør Bjarne Mathiesen anklages af en gruppe kranførere for uberettiget læsning af sms-beskeder.

Tre kranførere blev fyret

Tre kranførere blev fyret på baggrund af en sms-korrespondance med de øvrige kranførere om en konflikt mellem kranførerne på Aarhus Havn og havnens ledelse tilbage i 2012. Blandt de fyrede var to arbejdsmiljørepræsentanter.

Dengang var Bjarne Mathiesen direktør på Aarhus Havn, og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard var - og er stadig - formand for havnebestyrelsen. Ledelsen i Aarhus Havn havde angiveligt i hemmelighed ransaget en kranførers arbejdsmobil.

Det fik 28 kranførere til at melde Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen til politiet, men 7. februar 2013 standsede Østjyllands Politi efterforskningen i sagen.

Sigtelse om genoptagelse af efterforskning

Sagen har efterfølgende været forbi Statsadvokaten et par gange, og hver gang har Statsadvokaten anmodet politiet om at fortsætte sagen.

Senest valgte Østjyllands Politi 9. oktober at standse efterforskningen, hvilket havnearbejderne igen klagede over.

Statsadvokaten skriver i sin afgørelse, at han anmoder Østjyllands Politi om at genoptage efterforskningen, ligesom statsadvokaten har besluttet at sigte Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen.

Borgmester Jacob Bundsgaard skriver til TV2 Østjylland, at politiet skal have ro til den videre efterforskning, og han har derfor ikke yderligere kommentar.

/ritzau/

Facebook
Twitter