Tema Aarhus Letbane

Aarhus-busser kører som planlagt efter letbane-aflysning

Midttrafik vil nu undersøge, om man kan forlænge køreplanen, hvis det bliver nødvendigt.

Letbanen er stadig ikke i drift, da Trafikstyrelsen i går afviste at godkende den. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

De aarhusianske pendlere og besøgende turister kommer ikke lige foreløbigt til at køre med byens nye letbane, der i 11. time fik afslag på de sidste godkendelser.

Men indbyggerne i smilets by er ikke forvist til jernhesten, for køreplanen for busserne kører videre som hidtil, lyder det fra Midttrafik, der er ansvarlige for den kollektive trafik i region Midtjylland herunder Aarhus. Trafiksselskabet havde i forvejen planlagt en indfasningsperiode.

- Vi fortsætter den nuværende køreplan. Det var planlagt, at vi gør det helt frem til 26. november, hvor letbanen skulle i drift på Odderbanen, så alt er, som det var i sidste uge med hensyn til busserne, siger Ole Sørensen, der er gruppeleder for busplanlægningen.

Arbejde kan tage op mod to måneder

Det helt store show med kransekager, røde bånd og taler skulle ellers have markeret letbanens start i dag klokken 11.30. Men sent i går eftermiddags meddelte bestyrelsen bag letbanen, at det hele var aflyst.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afviste nemlig at godkende dokumentationen for sikkerhedsarbejdet.

Det vides endnu ikke, hvornår godkendelserne er endeligt i hus, så den milliarddyre letbane kan komme i omdrejninger, men ifølge Trafikstyrelsen er det ikke noget, der kommer til at ske lige med det samme.

Vicedirektør i styrelsen Kåre Clemmensen vurderede i dag, at det ville tage halvanden eller to måneder, før styrelsen kunne godkende projektet. Dermed er der altså en reel mulighed for, at projektet skrider ud over den indfasningsperiode, som Midttrafik lige nu arbejder efter.

På mandag drøfter Midttrafik med Busselskabet Aarhus Sporveje, hvad der er af muligheder for at forlænge de nuværende køreplaner, hvis letbanen forsinkes yderligere.