Aarhus byråd skal på ny stemme om stormoské

Venstre i Aarhus håber, at kunne samle et flertal mod en allerede vedtaget beslutning om at sælge en grund til forening, som vil bygge en stormoské.

En dokumentar der bruger skjulte optagelser fra Grimhøj-moskéen har genoplivet debatten om en stormoské i Aarhus. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Venstre håber at få stoppet byggeriet af en stormoské tæt på Gellerupparken i Aarhus.

- Vi har jo stemt én gang, hvor et rødt flertal har sagt ja til salg af grunden til en stormoské, og nu vil vi have trykprøvet det, så vi forhåbentligt kan få et nyt flertal, der siger nej til at gå videre med planerne, siger børn og ungerådmand Bünyamin Simsek fra Venstre til DR Østjylland.

Udmeldingen kommer efter TV2-dokumentaren ”Moskéerne bag sløret,” som har dokumenteret kontroversielle prædikener i Grimhøj-moskéen i Aarhus.

Udsendelserne fik tidligere den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard til at sige, at byrådet må kigge på planerne om stormoskéen igen.

- Vi er nødt til at overveje, om de foreninger, der står bag en ny moské i Aarhus, ligger inden for landets lovgivning i den måde, de praktiserer deres religion. Det vil vi selvfølgelig kigge på, sagde Jacob Bundsgaard.

Dokumentaren fik tidligere i dag rådmand for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, til at indkalde til et hastemøde mellem en række lokale foreninger og aktører i Gellerup og Aarhus Vest.